Doboj još uvijek čeka na kamen temeljac za novu bolnicu

Jedno od mnogobrojnih obećanja koje su političke partije dale tokom predizborne kampanje uoči Opštih izbora 2018. godine, bilo je i ono koje je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik uputio građanima Doboja na predizbornom skupu održanom u ovom gradu početkom oktobra 2018. godine.

Tom prilikom je Dodik, najavljujući izgradnju nove bolnice u Doboju, izjavio da će “kamen temeljac” za ovaj objekat biti položen vrlo brzo.

Vratićemo se ovdje vrlo brzo, za par sedmica da položimo kamen temeljac u bolnicu u koju će RS uložiti 80 milona KM što ono kažu bez pdv-a a sa pdvom je 100 mil. KM. Imaćete jednu od najsavremenijih bolnica.

Milorad Dodik, 02.10.2018.

No, i pored toga što je od dana datog obećanja prošlo više od “par sedmica”, tačnije više od dva i pol mjeseca, kamen temeljac za novu bolnicu u Doboju još uvijek nije položen.

Istinomjer time ovo obećanje Milorada Dodika ocjenjuje neispunjenim, te će nastaviti pratiti sve eventualne aktivnosti u vezi izgradnje nove bolnice u Doboju.

(Istinomjer.ba)

 

Za tri mjeseca društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U četvrtak, 18.09.2019. godine, počela je obnova društvenog doma u Mišinom hanu, a što je najavljeno od strane...

Trudnice i porodilje u KS na dnevnom redu stranačkih prepucavanja

Prava na zdravstvenu zaštitu, koja trudnice i porodilje u Kantonu Sarajevo (ne)mogu ostvariti, proteklih dana bila su tema nesuglasica između zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Jasmine...


Područje Općine Trnovo – Babin do dobilo novu led rasvjetu

Početkom aprila ove godine iz Vlade Kantona Sarajevo (KS) najavljena je realizacija projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo - Babin do. Ministar...