Doboj još uvijek čeka na kamen temeljac za novu bolnicu

Jedno od mnogobrojnih obećanja koje su političke partije dale tokom predizborne kampanje uoči Opštih izbora 2018. godine, bilo je i ono koje je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik uputio građanima Doboja na predizbornom skupu održanom u ovom gradu početkom oktobra 2018. godine.

Tom prilikom je Dodik, najavljujući izgradnju nove bolnice u Doboju, izjavio da će “kamen temeljac” za ovaj objekat biti položen vrlo brzo.

Vratićemo se ovdje vrlo brzo, za par sedmica da položimo kamen temeljac u bolnicu u koju će RS uložiti 80 milona KM što ono kažu bez pdv-a a sa pdvom je 100 mil. KM. Imaćete jednu od najsavremenijih bolnica.

Milorad Dodik, 02.10.2018.

No, i pored toga što je od dana datog obećanja prošlo više od “par sedmica”, tačnije više od dva i pol mjeseca, kamen temeljac za novu bolnicu u Doboju još uvijek nije položen.

Istinomjer time ovo obećanje Milorada Dodika ocjenjuje neispunjenim, te će nastaviti pratiti sve eventualne aktivnosti u vezi izgradnje nove bolnice u Doboju.

(Istinomjer.ba)

 

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

Na sjednici održanoj 26. juna 2019. godine Gradsko vijeće Grada Sarajeva (GV) jednoglasno je usvojilo odluku kojom se...

Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministrom komunalne privrede i infrastrukture Vlade...Hoće li konačno Federacija BiH usvojiti Strategiju za mlade?

Zastupnici/ce u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH) podržali su inicijativu Senaida Begića iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP) da u Federaciji bude donesena Strategija za...