Doboj još uvijek čeka na kamen temeljac za novu bolnicu

Jedno od mnogobrojnih obećanja koje su političke partije dale tokom predizborne kampanje uoči Opštih izbora 2018. godine, bilo je i ono koje je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik uputio građanima Doboja na predizbornom skupu održanom u ovom gradu početkom oktobra 2018. godine.

Tom prilikom je Dodik, najavljujući izgradnju nove bolnice u Doboju, izjavio da će “kamen temeljac” za ovaj objekat biti položen vrlo brzo.

Vratićemo se ovdje vrlo brzo, za par sedmica da položimo kamen temeljac u bolnicu u koju će RS uložiti 80 milona KM što ono kažu bez pdv-a a sa pdvom je 100 mil. KM. Imaćete jednu od najsavremenijih bolnica.

Milorad Dodik, 02.10.2018.

No, i pored toga što je od dana datog obećanja prošlo više od “par sedmica”, tačnije više od dva i pol mjeseca, kamen temeljac za novu bolnicu u Doboju još uvijek nije položen.

Istinomjer time ovo obećanje Milorada Dodika ocjenjuje neispunjenim, te će nastaviti pratiti sve eventualne aktivnosti u vezi izgradnje nove bolnice u Doboju.

(Istinomjer.ba)

 

Još uvijek ništa od uvođenja radničkih kartica u RS

Uvođenje radničkih kartica u Republici Srpskoj (RS) u cilju sprječavanja rada na crno, najavljuje se još od 2017....

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...Provjera procedure izdavanja dozvola za parkiranje invalidnih lica

Dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, Danijela Kristić, kako je ranije i najavila, pokrenula je inicijativu da se izvrši provjera procedura prilikom izdavanja dozvola za parkiranje invalidnih...