Doboj još uvijek čeka na kamen temeljac za novu bolnicu

Jedno od mnogobrojnih obećanja koje su političke partije dale tokom predizborne kampanje uoči Opštih izbora 2018. godine, bilo je i ono koje je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik uputio građanima Doboja na predizbornom skupu održanom u ovom gradu početkom oktobra 2018. godine.

Tom prilikom je Dodik, najavljujući izgradnju nove bolnice u Doboju, izjavio da će “kamen temeljac” za ovaj objekat biti položen vrlo brzo.

Vratićemo se ovdje vrlo brzo, za par sedmica da položimo kamen temeljac u bolnicu u koju će RS uložiti 80 milona KM što ono kažu bez pdv-a a sa pdvom je 100 mil. KM. Imaćete jednu od najsavremenijih bolnica.

Milorad Dodik, 02.10.2018.

No, i pored toga što je od dana datog obećanja prošlo više od “par sedmica”, tačnije više od dva i pol mjeseca, kamen temeljac za novu bolnicu u Doboju još uvijek nije položen.

Istinomjer time ovo obećanje Milorada Dodika ocjenjuje neispunjenim, te će nastaviti pratiti sve eventualne aktivnosti u vezi izgradnje nove bolnice u Doboju.

(Istinomjer.ba)

 

Uspostava izvršne vlasti u kontekstu poznatih stavova političkih partija u BiH

U formalno-pravnom smislu, situacija će biti raščišćena tek nakon očitovanja Ustavnog suda BiH po apelaciji Borjane...

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je održana 15.02.2019. godine imenovana je nova Vlada SBK koju će ponovo...Izgradnja krematorija u Vlakovu konačno počela

Prva faza izgradnje koja podrazumijeva zemljane radove i izradu armiranobetonske konstrukcije je počela, a izvođač je firma Prograd d.o.o. Žepče. Da će “u bliskoj budućnosti” građani imati...