Najave

Do kraja marta 2022. trolejbusi prema naselju Šip

Tokom sastanka predstavnika Općinskog vijeća Centar i ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete, razgovaralo se o važnim infrastrukturnim pitanjima od značaja za stanovnike te lokalne zajednice.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost koje je objavljeno na stranici Općine Centar, ministar Šteta je dao i konkretne najave kada bi realizacija nekih od infrastrukturnih projekata iz njegovog resora mogla početi i biti završena.

Također, kada je u pitanju Centar, pripremamo dokumentaciju kako bi do kraja godine raspisali javni poziv za izradu idejnog rješenja za tramvajsku prugu prema Šipu. U prvom kvartalu 2022. godine prema ovom naselju će početi voziti trolejbus, a do kraja sljedeće godine i do Vogošće.

Adnan Šteta, 13.10.2021.

Širenje trolejbuske mreže prema Vogošći obećanje je koje Istinomjer prati u okviru monitoringa predizbornih obećanja aktuelne Vlade KS.

Adnan Šteta je 14.1.2021. godine potpisao ugovor za nabavku 25 novih niskopodnih trolejbusa.

Prilikom prošlomjesečne posjete tvornici koja proizvodi naručene trolejbuse, Šteta je izjavio da će sva vozila biti isporučena do jula 2022. godine, kao i to da će moći voziti bez priključenja na kontaktnu mrežu u dužini do 20 kilometara.

Trolejbusi će imati mogućnosti vožnje sa punim kapacitetom bez kontaktne mreže u dužini do 20 kilometara. To je odlična pretpostavka za normalizaciju autobuskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo. Kompletna isporuka svih vozila se očekuje do jula 2022. godine.

Adnan Šteta, 30.9.2021.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja 2021. godine biti raspisan javni poziv za izradu idejnog rješenja za tramvajsku prugu prema Šipu, kao i da li će trolejbusi početi saobraćati do naselja Šip do kraja marta 2022. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!