Tek će “opsežno” da se pregovara o izgradnji gasovoda

Nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, koji je održan početkom juna ove godine, Milorad Dodik najavio je realizaciju projekta gasifikacije Republike Srpske.

Nakon što je završen ovogodišnji Forum, saopćeno je da je dogovorena izgradnja gasovoda kroz Republiku Srpsku, od Bijeljine do Prijedora, te da je to bez sumnje najvažniji “dogovoreni posao”.

Dogovorili smo se da se uskoro vidimo i na operativnom nivou dogovorimo kako dalje. Do jeseni bi trebao da se izgradi, a to će raditi Gazprom, izvedeni projekat, a mi da se pristupi ugovaranju prolaza gasovoda kroz različite posjede zemljišta.

Milorad Dodik, 09.06.2019.

Projekt za čiju je realizaciju potrebno oko 300 miliona eura, a koje bi trebao obezbijediti Gazprom, nije realizovan u navedenom roku. Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, Duško Perović nedavno je izjavio da krajem septembra tek počinju “opsežni pregovore sa ruskom kompanijom Gasprom o izgradnji kraka gasovoda Turski tok prema Srpskoj”.

Krećemo da radimo. Razgovore otvaramo krajem septembra o procedurama i daljim koracima koji su pred nama.

Duško Perović, 10.09.2019.

Shodno navedenom, Milorad Dodik za svoje obećanje o izgradnji gasovoda od Bijeljine do Prijedora od Istinomjera dobija ocjenu neispunjeno.

Istinomjer će i dalje pratiti realizaciju ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

U RS se stvaraju uslovi za registraciju firmi elektronskim putem

Sredinom 2018. godine iz tadašnjeg Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske (novi naziv:...

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...

Prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudija na korak od Parlamentarne skupštine BiH

Najavljujući posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će se održati 17. 02. 2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda, “Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH...