Ispunjeno

DF i SD BiH predstavili zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle 

Na zajedničkoj konferenciji za medije održanoj u Tuzli 21. jula 2020. godine, predstavnici Demokratske fronte (DF) i Socijaldemokrata BiH (SD BiH) najavili su da će na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine izaći sa zajedničkim kandidatom gradonačelnika Tuzle.

Medijima su se nakon zajedničkog sastanka obratili Žarko Vujović (SD BiH) i Mahir Mešalić (DF) te istakli da će na izbore izaći sa odvojenim listama, ali sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika.

Želim da vam kažem da smo imali zajednički sastanak u vezi sa prijedlogom za zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle. Izaći ćemo s odvojenim listama, ali s jednim zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Tuzle.

Mahir Mešalić, 21. juli 2020.

Vujović je tom prilikom istakao da Tuzla zaslužuje novo ime na čelu te je opisao kakav će to kandidat biti.

Mi želimo da u budućnosti, za gradonačelnika Tuzle glasa makar 50 posto građana Tuzle. To je naš cilj i naš program. To ćemo postići, zato što će naš budući zajednički kandidat imati jednak odnos prema svim mjesnim zajednicama u Tuzli.

Žarko Vujović, 21. juli 2020.

Sredinom avgusta 2020. godine Demokratska fronta obavijestila je javnost da na izbore za općinska vijeća i načelnike/gradonačelnike izlazi u 67 općina, te da u Tuzli, kako je i najavljeno izlaze u koaliciji sa SD BiH. Kandidat za gradonačelnika Tuzle ispred koalicije DF – SD BiH je Vahid Jusufović.

Ovim Istinomjer pomenuto obećanje DF-a i SD BiH ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!