Ispunjeno

HNS uputio inicijativu za pokretanje rasprave o Izbornom zakonu

Lider HDZ-a BiH, Dragan Čović najavio je da će u ponedjeljak, 14. oktobra stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) inicirati raspravu na temu izmjena Izbornog zakona BiH sa “partnerima sa kojima žele razmišljati o budućnosti BiH”.

Kada je riječ o Izbornom zakonu, mi ćemo ići sa jednom inicijativom HNS-a prema našim partnerima sa kojima želimo razmišljati o budućnosti BiH, osobito Federacije BiH. Već u ponedjeljak sa jednim dopisom ćemo pokrenuti raspravu oko Izbornog zakona.

Dragan Čović, 10.10.2019.

Kako je potvrđeno za televiziju N1, u centralu SDA u ponedjeljak, 14. oktobra stigao je dopis kojim se traži sazivanje zajedničkog sastanka na temu Izbornog zakona, no nije preciziran datum niti, upućen konkretan prijedlog.

Da je dopis upućen potvrdili su i za BHRT iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS), a SDA bi dopis, kako je rečeno, trebalo da proslijedi drugim političkim partnerima.

S obzirom da je, kako je to ranije i najavio lider HDZ-a Dragan Čović, dopis sa inicijativom za sazivanje zajedničkog sastanka o izmjenama Izbornog zakona BiH upućen 14. oktobra, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!