Neispunjeno

Čekajući SBK: Vlasti nema, a Čović obećava

Dragan Čović: Obećanja, obećanja...

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je postigao dogovor s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom da do kraja sljedeće sedmice bude uspostavljena vlast u SBK-u i HNK-u.

(Informer.ba, 5. 10. 2011.)

***

Sastanak SDP-a BiH, SDA i dva HDZ-a u Travniku završen je večeras bez konačnog dogovora o formiranju vlasti u Srednjobosanskom kantonu, javila je FTV.

Naredni sastanak bit će održan u subotu. Pregovarači su istaknuli da su svjesni činjenice da od dogovora o formiranju vlasti u SBK-u ovisi formiranje vlasti na državnom nivou, međutim, nisu mogli postići konačni dogovor.

(FTV/Sarajevo-x.com, 13. 10. 2011.)

Komentar:

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, je nastavio sa obećanjima koja, očigledno, ne može ispuniti. Iz prve vijesti, očigledno je da vlast u SBK neće biti formirana “do kraja ove sedmice”, jer je idući sastanak zakazan za subotu, 15. 10.
Čak i da se u subotu dogovori raspodjela funkcija i odgovornosti, vlast ne može biti formirana prije početka naredne, radne, sedmice. U kompletnoj “baladi” o formiranju vlasti u navedenom kantonu zanimljivo je da se predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija nije nijednom oglasio sa obećanjem, zaključkom ili “optimizmom”.

Pitajte Istinomjer!