Neistina

Čedomir Jovanović nije u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem

Predsjednik Naše stranke (NS) i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) Predrag Kojović, komentarišući izjave predsjednika Liberalno-demokratske partije (LDP) u Srbiji Čedomira Jovanovića, date tokom njegove posjete Mostaru, između ostalog je ustvrdio da je Jovanović u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem.

S tim u vezi, preporučujući, kako je rekao, Jovanoviću “da u Srbiji spinuje protiv Aleksandra Vučića”, Kojović je izjavio:

Čedomiru Jovanoviću preporučujemo da u Srbiji spinuje protiv Aleksandra Vučića, s kojim je u koaliciji, ako mu je zaista do građanske BiH.

Predrag Kojović, 18. 12. 2020.

U kontekstu Kojovićeve tvrdnje da je Čedomir Jovanović u koaliciji sa predsjednikom SNS-a i Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, podsjećamo na Ukupne rezultate izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije 2020. godine u skladu sa kojima koalicija predvođena LDP-om nije prešla cenzus od tri posto, te tako nije ni osvojila nijedan mandat u ovom zakonodavnom tijelu.

Osim toga, sam Čedomir Jovanović, kao ni bilo ko drugi od kadrova LDP-a, ne nalaze se u Vladi Republike Srbije imenovanoj 28. 10. 2020. godine.

Više o nekadašnjim koalicijama u Republici Srbiji možete pročitati i u tekstu Istinomera.rs.

S obzirom na to da LDP Čedomira Jovanovića nema zastupnike u Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao ni ministre u aktuelnoj Vladi, Istinomjer tvrdnju Predraga Kojovića, da je Čedomir Jovanović u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem, ocjenjuje neistinitom.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!