Neispunjeno

Banjalučki sudenti nisu dočekali gradnju četvrtog paviljona Studentskog centra u 2013. godini

Milorad-DodikOn je istakao da je izgrađena i sportska dvorana za potrebe studenata, studenski dom u Foči, a da će ove godine početi i gradnja četvrtog studentskog paviljona u Banjaluci.

“Za taj paviljon, čija gradnja košta 10 miliona KM, htjeli smo da obezbijedimo što više donacija. Nije se u tome uspjelo i sada pregovaramo sa Evropskom investicionom bankom o odobravanju sredstava”, dodao je Dodik, napomenuvši da će u narednih nekoliko dana biti raspisan tender za njegovu gradnju.

(Srna, 07.06.2012.)

Komentar:

Nekako u isto vrijeme kada su se u Sarajevu dešavali masovni protesti ispred zgrade institucija BiH zbog neizdavanja jedinstvenih matičnih brojeva (JMB), u Banjaluci su održani studentski protesti, kojima je povod između ostalog bio i neizgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra „Nikola Tesla“. Izgradnja ovog paviljona najavljena je još krajem 2012. godine i trebala je započeti na proljeće 2013. godine. Gradnja je najavljivana još i ranije, a studenti su, prema planovima, u paviljon trebali useliti već školske 2012./2013. godine. To se nije desilo, a tender za izgradnju objavljen je tek u junu prošle godine, nakon održanih protesta. Iako je u septembru objavljena najbolja ponuda, gradnja četvrtog paviljona Studentskog centra Nikola Tesla nije počela ni tada, zbog žalbe dva druga ponuđača, ali i zbog nepostojanja građevinske dozvole, odnosno nedostatka novca za njeno izdavanje.

Bilo kako bilo, iako je tender raspisan u junu, gradnja paviljona nije započela u 2013. godini kako je to najavio predsjednik RS Milorad dodik, pa je time ovo obećanje ostalo neispunjeno.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!