Admir Hadžiemrić

Politička partija: SDA

Trenutna pozicija:

Rođen u Travniku, 20.08.1962. godine. Osnovnu i srednju školu, gimnaziju, završio u Travniku 1980 godine. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu februara 1986. godine. Oženjen, ima troje djece. Živi u porodičnoj kući u Travniku.

Od oktobra 1986. do oktobra 1990. godine zaposlen u Srednjoj ekonomskoj školi „Travnik“ u Travniku kao profesor. Od 01. januara 1991 godine do kandidature za načelnika Općine vodio vlastiti biznis u oblasti fotografije, dizajna i trgovine .

Prvi put za načelnika općine Travnik izabran na vanrednim izborima 2011 . godine. Na lokalnim izborima 2012. godine također dobiva povjerenje građana. A da vrijedan trud i marljivost građani nagrade dokazuje ponovo na posljednjim lokalnim izborima 2016. godine kada je izabran za načelnika općine Travnik.

Od 2008. godine bio je vijećnik u Općinskom vijeću Travnik koju je obnašao uz dužnost predsjednika Kluba vijećnika SDA Travnik.

U oblasti nevladinog sektora, aktivno angažovan u Udruženju privrednika „UPUT“, Travnik.Aktivan član Obrtničke komore FBiH, Udruženja građana „Rahmet“ u Travniku, Udruženja „312“ Travnik. Bio član UO Rukometnog kluba „Borac „Travnik u vrijeme kad je ovaj klub osvojio titulu Šampiona BiH i Kup BiH. Značajnim se smatra angažman na poslovima prvog predsjednika NO REZ –a, (Regionalne razvojne agencije za područje Centralne Bosne) sa sjedištem u Zenici. Aktivan član Savjeta MZ Stari Grad, Travnik.

Izvor: Općina Travnik

Obećanja
Ispunjeno 1
Pitajte Istinomjer!