Školska ulica u Travniku dobila novi drvored

Nakon što je, usljed rekonstrukcije ograde oko zgrade Gimnazije u Travniku i sportskog igrališta u neposrednoj blizini nedavno posječeno stoljetno stablo, načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić je obećao sadnju novog drvoreda. 

Hadžiemrić je u svojoj objavi za javnost pojasnio da je stablo koje je srušeno u blizini sportskih igrališta u Školskoj ulici “pustilo korijenje i počelo podizati betonsku podlogu na kojem se nalazi košarkaško igraliste i ulica, a u nekoliko slučajeva prilikom vjetrovitog vremena grane su ugrožavale pješake i vozila”. Najavio je i izgradnju nove šetnice u ovoj ulici.

Pored toga, ovaj dio Školske ulice na potezu od mosta kod Muzičke škole Travnik do mosta kod ugostiteljskog objekta „Konak“ dio je novog projekta koji predviđa gradnju moderne šetnice sa biciklističkom stazom, klupama i novim drvoredom. Također, umjesto ovog srušenog stabla, posadit ćemo 20 novih stabala u drvoredu.”

Admir Hadžiemrić, 11.11.2019.

Nedugo nakon ove najave, načelnik Hadžiemrić je na svom facebook profilu, 24. novembra ove godine, objavio fotografije novog drvoreda u Školskoj ulici.

Istinomjer će stoga i obećanje načelnika Općine Travnik, Admira Hadžiemrića o sadnji novog drvoreda, ocijeniti kao ispunjeno

(Istinomjer.ba)

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...Pristupnom stazom do “Blihinog skoka”

Polovinom jula 2017. godine, načelnik Opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović najavio je početak izgradnje pristupne staze do vodopada Blihe koji se nalazi nedaleko od Sanskog Mosta. Nakon što...