Nikola Špirić: Poboljšanje poslovnog rejtinga BiH

“Države u okruženju su učinile više od BiH, to stoji u tom izvještaju i čini nam se da BiH stagnira. Izvještaj Svjetske banke govori o napretku, ali ne o dovoljnom napretku. Mi radimo na tome da se obezbijedi poboljšanje uslova za poslovanje u BiH”, rekao je Špirić.
Prema Izvještaju o poslovanju za 2009. godinu kojeg su pripremile Međunarodna finansijska korporacija i Svjetska banka, BiH se nalazi na 119. mjestu liste koja pokazuje lakoću poslovanja u 181 zemlji.
(Capital.ba, 11.09.2008.)

Komentar:

U izdanju Dun & Bradstreetove mjesečne publikacije International Risk and Payment Review za tekući mjesec, najveća bonitetna kuća na svijetu Dun & Bradstreet snizila je rejting Bosne i Hercegovine sa DB5c na DB6a, što ju svrstava u zemlje s vrlo visokim rizikom poslovanja.
(FENA, 7. 12. 2009.)
***
U izdanju Dun & Bradstreetove mjesečne publikacije International Risk and Payment Review za tekući mjesec, najveća bonitetna kuća na svijetu Dun & Bradstreet dodjeljuje Bosni i Hercegovini i dalje rejting DB6a, što je svrstava u zemlje s vrlo visokim rizikom poslovanja.
(FENA, sarajevo-x.com, 19.8.2010.)

Još jedna netačna tvrdnja o broju neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH

Veoma često se od strane visokih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini iznose netačne tvrdnje kada je u pitanju...

RS: Obavljanje pravnih poslova elektronskim putem

Prema najavi direktora Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, Srđana Rajčevića, od sredine naredne godine građanima/kama RS biće omogućeno brže i efikasnije obavljanje pravnih poslova...Formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo je moguće bez SDA?

Sastanak i dogovori o formiranju postizborne vlasti na nivou Kantona Sarajevo najavljen je za sutra, 19.10.2018. godine. Inicijator i domaćin sastanka je Naša stranka, a ideja vodilja pregovora ove...