Najave

Zahtjev za smjenu Vlade KS prije izbora?

Gostujući u “Danu uživo” televizije N1, predsjednik stranke Narod i Pravda, Elmedin Konaković izjavio je da će zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo (KS) biti upućen prije Lokalnih izbora 2020.

Foto: N1

Iako je Konaković i ranije nagovještavao da bi do smjene Vlade KS moglo doći prije lokalnih izbora, prilikom gostovanja na televiziji N1 prvi put je jasno rekao da će se u proceduru smjene krenuti prije izbora.

Zahtjev za smjenu Vlade ići će sigurno prije samih izbora. Procedura traje 2.5 mjeseca i bilo bi loše vezati je za kampanju.

Elmedin Konaković, 8. septembar 2020.

Govoreći o ulozi SBB-a u ovom procesu, Konaković je rekao da je riječ o stranci kojoj se ne može vjerovati, te da imaju “dovoljno ruku” i bez njih.

Mi radimo jedan ozbiljan posao. Moramo vidjeti šta SBB zaista radi. Njima se ne može vjerovati, s obzirom na sve što su uradili dosad, čas su ovdje – čas su tamo. Moguće je da su shvatili šta su zapravo uradili izlaskom iz šestorke i ako to jesu shvatili, vidjeće se to brzo na njima. (…) Mi imamo ruke bez SBB-a, ja nisam fan velike saradnje direktno s SBB-om, ali nas je četvorica, pošto ja nisam lider ove cijele priče, to će biti dogovor ove četiri stranke.

Elmedin Konaković, 8. septembar 2020.

Istinomjer će pratiti da li će zahtjev za smjenu Vlade KS, u skladu sa najavom Elmedina Konakovića, biti upućen prije Lokalnih izbora 15. novembra 2020. godine, te da li će zahtjev sadržavati 18 potisa koliko je potrebno za smjenu Vlade KS.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!