Neispunjeno

Vrtić “Lužani” nije renoviran do početka školske godine

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur je 20. januara 2021. godine, zajedno s ministricom odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo (KS) Naidom Hota-Muminović i direktoricom JU Djeca Sarajeva Suanitom Banda, ozvaničio početak radova rekonstrukcije objekta vrtića “Lužani”.

FOTO: Istinomjer

Kako je tada naveo Muzur, program sanacije ovog objekta počeo je u saradnji s Vladom KS, te je jedan dio obnovljen 2016. godine, a puštanje vrtića u funkciju najavio je s početkom naredne školske godine, čime bi kapacitet vrtića bio povećan sa 60 na 300 djece:

Danas su zvanično počeli radovi na jednom od najvažnijih projekata Općine Ilidža, vrtić Lužani. Program sanacije je počeo u saradnji sa Vladom KS i jedan dio je urađen zajedničkim snagama još 2016. godine. U ovoj fazi ćemo kompletan objekat privesti krajnjoj namjeni, te će sa trenutnog kapaciteta od 60 djece, kapacitet biti povećan na skoro 300 djece. (…) Radujemo se novoj školskoj godini i puštanju u funkciju VRTIĆA LUŽANI.

Nermin Muzur, 20.1.2021.

Tim putem je na internet-stranici Općine Ilidža saopšteno da će vrtić ukupno imati 12 grupnih soba, što bi ga kao takvog činilo jednim od najvećih u Kantonu Sarajevo, a projekat rekonstrukcije je vrijedan 1.041.300 KM.

Istinomjer je 30. augusta obišao lokaciju vrtića “Lužani”, a iz priloženih fotografija evidentno je da se vanjski izgled objekta nije bitno promijenio do danas, te da su radovi još uvijek u početnoj fazi, iako je početak rekonstrukcije ozvaničen prije više od sedam mjeseci.

 

S obzirom na to da je do početka nove školske godine u KS ostao jedan dan, a da rekonstrukcija vrtića “Lužani” nije završena, odnosno da njegov kapacitet nije povećan na 300 mjesta, Istinomjer obećanje Nermina Muzura ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!