Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik Demokratske Fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Samer Rešidat obećao je pokretanje inicijative s ciljem dodjele novčane nagrade rukometnoj reprezentaciji naše zemlje.

Za veliki uspjeh rukometne reprezentacije BIH pokrenut ću inicijativu koja će obavezati Vladu FBiH da izdvoji sredstva i nagradi rukometne reprezentativce BiH.

Samer Rešidat, 18.06.2019.

Na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH održanoj 16.07.2019. godine usvojena je Rešidatova inicijativa kojom se Vlada FBiH obavezala “da posredstvom Ministarstva kulture i sporta transferiše 100.000 KM kao nagradu rukometnim reprezentativcima za plasman na Evropsko prvenstvo”.

Ovim Istinomjer obećanje Samera Rešidata u vezi pokretanja inicijative s ciljem dodjele novčane nagrade rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...