Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik Demokratske Fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Samer Rešidat obećao je pokretanje inicijative s ciljem dodjele novčane nagrade rukometnoj reprezentaciji naše zemlje.

Za veliki uspjeh rukometne reprezentacije BIH pokrenut ću inicijativu koja će obavezati Vladu FBiH da izdvoji sredstva i nagradi rukometne reprezentativce BiH.

Samer Rešidat, 18.06.2019.

Na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH održanoj 16.07.2019. godine usvojena je Rešidatova inicijativa kojom se Vlada FBiH obavezala “da posredstvom Ministarstva kulture i sporta transferiše 100.000 KM kao nagradu rukometnim reprezentativcima za plasman na Evropsko prvenstvo”.

Ovim Istinomjer obećanje Samera Rešidata u vezi pokretanja inicijative s ciljem dodjele novčane nagrade rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Uskoro počinje rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj?

Iz Općine Centar Sarajevo nedavno je saopćeno da će, shodno zahtjevu stanovnika mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“,...

SDA podržala izmjene Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH

Nakon što je grupa zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH (PSBiH), 07. novembra ove godine uputila u parlamentarnu proceduru Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Zastupničkog...Ipak može i “preko reda”

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) održane početkom septembra 2019. godine na kojoj, kako je rečeno, nije postignut konsenzus u vezi sa održavanjem...