Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik Demokratske Fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Samer Rešidat obećao je pokretanje inicijative s ciljem dodjele novčane nagrade rukometnoj reprezentaciji naše zemlje.

Za veliki uspjeh rukometne reprezentacije BIH pokrenut ću inicijativu koja će obavezati Vladu FBiH da izdvoji sredstva i nagradi rukometne reprezentativce BiH.

Samer Rešidat, 18.06.2019.

Na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH održanoj 16.07.2019. godine usvojena je Rešidatova inicijativa kojom se Vlada FBiH obavezala “da posredstvom Ministarstva kulture i sporta transferiše 100.000 KM kao nagradu rukometnim reprezentativcima za plasman na Evropsko prvenstvo”.

Ovim Istinomjer obećanje Samera Rešidata u vezi pokretanja inicijative s ciljem dodjele novčane nagrade rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...