Vitez bi uskoro mogao dobiti most na rijeci Lašvi

Kada je tokom prošle godine najavljeno da će se Općina Vitez pretvoriti “u veliko gradilište”, kao jedan od najznačajnijih projekata izdvojena je izgradnja mosta na rijeci Lašvi na koji se čeka skoro 40 godina.

Izgradnjom pomenutog mosta povezao bi se urbani dio Općine Vitez sa Poslovnim centrom 96, a prema riječima načelnika Općine Vitez, Tomislava Bošnjaka – Matića “izgradnja mosta je i više nego potrebna jer kroz poslovnu zonu svakodnevno prolazi oko 15.000 vozila”. On je također u oktobru 2018. godine, govoreći o planovima za narednu godinu, istakao da je “Općina Vitez pripremila kompletnu dokumentaciju potrebnu za ovaj projekt, a realizacija projekta očekuje se tijekom 2019. godine”.

Izgradnja mosta na rijeci Lašvi projekt je koji se čeka otprilike 40 godina, kada je izražena prva potreba za mostom. Prošle godine smo prvi put krenuli u realizaciju ovog projekta. Na Općinskom vijeću donijeli smo odluku da se krene u kapitalne projekte od kojih je prioritet bio izgradnja mosta.

Tomislav Bošnjak – Matić, 10.10.2018.

S tim u vezi u Budžetu Općine Vitez za 2019. godinu uvrštena su izdvajanja za kapitalne projekte, a “među navedenim projektima je i izgradnja mosta na rijeci Lašvi”. Jula 2019. godine objavljen je i Tender za izvođača radova, te je tom prilikom saopćeno da je “vrijednost posla bez PDV-a 1,3 miliona KM, a rok završenja radova 180 dana”.

S obzirom na pomenute aktivnosti Istinomjer će načelniku Općine Vitez za obećanje u vezi izgradnje pomenutog mosta dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...