VIK dobio novi menadžment

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković održao je krajem maja ove godine konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, najavio i smjenu menadžmenta u KJKP Vodovod i Kanalizacija.

U ovoj firmi se dešava ozbiljna i sistemska korupcija. Ovo je potvrda naših najava od ranije, a nakon RAD-a, isto ćemo uraditi i u Vodovodu i kanalizaciji, koji će uskoro dobiti novi menadžment.

Elmedin Konaković, 23.05.2019.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi Kantona Sarajevo Srđan Mandić, sredinom juna ove godine, saopćio je da je Nadzorni odbor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” (ViK) smijenio dotadašnju direktoricu ovog preduzeća Azru Muzur (SDA). Na poziciju v.d. direktora VIK-a imenovan je Enver Hadžiahmetović. Inače, Hadžiahmetovića je na ovu poziciju kandidirala stranka Narod i pravda, koja je u političkoj raspodjeli pozicija u KS dobila ViK.

Pred novim menadžementom je sada jako puno posla, prije svega hitni nastavk realizacije kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), namijenjenog za rekonstrukciju vodovodne mreže i obnovu pumpnih stanica.

Srđan Mandić, 13.06.2019.

Ovim Istinomjer obećanju Elmedina Konakovića da će VIK dobiti novi menadžment daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...