VIK dobio novi menadžment

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković održao je krajem maja ove godine konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, najavio i smjenu menadžmenta u KJKP Vodovod i Kanalizacija.

U ovoj firmi se dešava ozbiljna i sistemska korupcija. Ovo je potvrda naših najava od ranije, a nakon RAD-a, isto ćemo uraditi i u Vodovodu i kanalizaciji, koji će uskoro dobiti novi menadžment.

Elmedin Konaković, 23.05.2019.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi Kantona Sarajevo Srđan Mandić, sredinom juna ove godine, saopćio je da je Nadzorni odbor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” (ViK) smijenio dotadašnju direktoricu ovog preduzeća Azru Muzur (SDA). Na poziciju v.d. direktora VIK-a imenovan je Enver Hadžiahmetović. Inače, Hadžiahmetovića je na ovu poziciju kandidirala stranka Narod i pravda, koja je u političkoj raspodjeli pozicija u KS dobila ViK.

Pred novim menadžementom je sada jako puno posla, prije svega hitni nastavk realizacije kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), namijenjenog za rekonstrukciju vodovodne mreže i obnovu pumpnih stanica.

Srđan Mandić, 13.06.2019.

Ovim Istinomjer obećanju Elmedina Konakovića da će VIK dobiti novi menadžment daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...