VIK dobio novi menadžment

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković održao je krajem maja ove godine konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, najavio i smjenu menadžmenta u KJKP Vodovod i Kanalizacija.

U ovoj firmi se dešava ozbiljna i sistemska korupcija. Ovo je potvrda naših najava od ranije, a nakon RAD-a, isto ćemo uraditi i u Vodovodu i kanalizaciji, koji će uskoro dobiti novi menadžment.

Elmedin Konaković, 23.05.2019.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi Kantona Sarajevo Srđan Mandić, sredinom juna ove godine, saopćio je da je Nadzorni odbor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” (ViK) smijenio dotadašnju direktoricu ovog preduzeća Azru Muzur (SDA). Na poziciju v.d. direktora VIK-a imenovan je Enver Hadžiahmetović. Inače, Hadžiahmetovića je na ovu poziciju kandidirala stranka Narod i pravda, koja je u političkoj raspodjeli pozicija u KS dobila ViK.

Pred novim menadžementom je sada jako puno posla, prije svega hitni nastavk realizacije kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), namijenjenog za rekonstrukciju vodovodne mreže i obnovu pumpnih stanica.

Srđan Mandić, 13.06.2019.

Ovim Istinomjer obećanju Elmedina Konakovića da će VIK dobiti novi menadžment daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni...

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...Slijedi faza izgradnje vertikalne konstrukcije otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...