Uspostavljena autobuska linija na relaciji Hrasnica – Drvenija

Vlada Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 1. augusta ove godine dala je saglasnost Ministarstvu saobraćaja za uspostavljanje autobuske linije na relaciji Hrasnica – Drvenija. 

Tada je najavljeno da će sve aktivnosti kako bi ova autobuska linija “startala” biti završene “do sredine augusta”.

Obećali smo na početku mandata da ćemo uvesti ovu liniju koja je bila velika želja i potreba stanovnika Hrasnice, Ilidže, Sokolović Kolonije i Butmira. Ministarstvo saobraćaja u narednom periodu planira realizaciju još projekata.

Linija kreće od sredine augusta i ići će od Hrasnice do Drvenije. Cilj Ministarstva saobraćaja KS je osigurati što brži i jednostavniji prijevoz svim građanima Kantona, a u ovom slučaju posebno građanima Ilidže koji ovu liniju zahtijevaju dugi niz godina.

Ministar saobraćaja KS, Adnan Šteta, 01.08.2019.

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici održanoj 15. augusta ove godine usvojila zaključak kojim je “utvrđeno da cijena prijevozne karte na autobusnoj liniji Drvenija – Hrasnica za jednu vožnju iznosi 2,50 KM”, a za realizaciju ovog zaključka zaduženo je Ministarstvo saobraćaja KS, KJKP “GRAS” i Centrotrans Eurolines.

Nama je u interesu da osiguramo efikasniji, brži i povezaniji prijevoz putnika na području Kantona.

Adnan Šteta, 15.08.2019.

Također, utvrđena je i trasa ove linije prema kojoj će se autobusi kretati ovim ulicama: “Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Sarajevska cesta, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Vrbanja, Terezija, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića za pravac Hrasnica – Drvenija i Hamdije Kreševljakovića, Terezija, Vrbanja, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Rustempašina, Butmirska cesta, Hrasnička cesta, Put famosa za pravac Drvenija – Hrasnica”.

Najavljena autobuska linije počela je sa radom 19. augusta ove godine, a Ministarstvo saobraćaja KS je sa KJKP Gras i Centrotransom potpisalo sljedeći red vožnje: “prva vožnja starta od 6 sati, a zadnja u 23.20. Radnim danima autobusi će saobraćati svakih 30 minuta, a vikendom i praznicima svakih 60 minuta”. 

Za svoje obećanje o uspostavljanju autobuske linije na relaciji Hrasnica – Drvenija, ministar Adnan Šteta od Istinomjera dobija ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...


Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...