Uskoro rekonstrukcija “Kuće spasa”

S ciljem obogaćivanja trenutne turističke ponude Općine Trnovo i Kantona Sarajevo, Općina Trnovo je najavila je rekonstrukciju “Kuće spasa”, koja bi trebala početi u ovoj godini.

kuca spasa trnovo

Nakon što je u januaru ove godine najavljena izrada projekte dokumentacije, Općina Trnovo i tender za rekonstrukciju Kuće spasa koji će biti otvoren do 29. oktobra 2019. godine. Kako se navodi, procijenjena vrijednost radova bez PDV-a je 547.008 KM, a rok izvođenja radova je 24 mjeseca od uvođenja u posao.

Općinski načelnik, Ibro Berilo je rekao kako će objekat djelimično zadržati svoju prvenstvenu namjenu, te će jedna prostorija biti uređena i otvorena za građane, vatrogasce, gorsku službu spašavanja itd.

Kako se navodi u saopćenju Općine, u prizemlju objekta planira se restoranski dio sa mokrim čvorovima, dok će potkrovlje biti predviđeno za spavanje i odmor. 

Istinomjer će pratiti realizaciju projekta rekonstrukcije “Kuće spasa”.

(Istinomjer.ba)

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon...

Da li će ministar Šarović inicirati sjednicu koja će okončati “klasičnu blokadu rada Parlamenta”?

Govoreći o trenutnoj blokadi državnih i zakonodavnih institucija Bosne i Hercegovine ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović rekao je da će od Denisa...Naredne godine u FBiH počinje istraživanje i eksploatacija nafte i plina?

Iz Vlade Federacije BiH nedavno je saopćeno da će uskoro biti raspisan javni poziv za koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u FBiH. Na promociji “potencijala blokova za koje...