Uskoro rekonstrukcija “Kuće spasa”

S ciljem obogaćivanja trenutne turističke ponude Općine Trnovo i Kantona Sarajevo, Općina Trnovo je najavila je rekonstrukciju “Kuće spasa”, koja bi trebala početi u ovoj godini.

kuca spasa trnovo

Nakon što je u januaru ove godine najavljena izrada projekte dokumentacije, Općina Trnovo i tender za rekonstrukciju Kuće spasa koji će biti otvoren do 29. oktobra 2019. godine. Kako se navodi, procijenjena vrijednost radova bez PDV-a je 547.008 KM, a rok izvođenja radova je 24 mjeseca od uvođenja u posao.

Općinski načelnik, Ibro Berilo je rekao kako će objekat djelimično zadržati svoju prvenstvenu namjenu, te će jedna prostorija biti uređena i otvorena za građane, vatrogasce, gorsku službu spašavanja itd.

Kako se navodi u saopćenju Općine, u prizemlju objekta planira se restoranski dio sa mokrim čvorovima, dok će potkrovlje biti predviđeno za spavanje i odmor. 

Istinomjer će pratiti realizaciju projekta rekonstrukcije “Kuće spasa”.

(Istinomjer.ba)

Uskoro obnova ledene dvorane Centra Skenderija?

Direktor sarajevskog Kulturno-sportskog centra Skenderija, Amer Kapo najavio je da bi izrada idejnog i izvedbenog...

Uskoro dopunjeni podaci u Jedinstvenom registru boraca

Ministar za boračka pitanja FBiH, Salko Bukvarević najavio je da će u februaru biti dopunjeni podaci u nedavno objavljenom Jedinstvenom registru boraca. Implementacijom Zakona o pravima...Nova Vlada KS u drugoj polovini februara?

Nakon što je na 20. sjednici Skupštine Kantona Sarajevo (KS) održanoj 29. 01. 2020. godine izglasano nepovjerenje dosadašnjoj Vladi ovog kantona, predsjednik Kluba SDA u ovom zakonodavnom tijelu,...