Ispunjeno

U Zvorniku nedjeljom kraće radno vrijeme trgovcima i zanatlijama

Na drugoj sjednici Skupštine grada Zvornika, gradonačenik ovog grada Zoran Stevanović kazao je da će on i Klub odbornika SNSD-a pokrenuti inicijativu da se nedjeljom ograniči radno vrijeme u trgovinskim objektima na području ove lokalne samouprave.

Foto: Grad Zvornik

Svi volimo nedeljom da odemo u veće, porodično snabdijevanje, ali malo ko razmišlja o ljudima koji u to vrijeme rade u trgovini. I oni imaju svoju djecu, svoje porodice i trebalo bi da pripreme nedeljni ručak, da se porodično okupe. Iz tog razloga obavili smo konsultacije sa vlasnicima nekih trgovina i nastavićemo sa tim. Želja nam je da se do potpunog ukidanja rada nedeljom u ovoj fazi rad ograniči bar do 12:00 ili 14:00 časova kako bi zaposleni u trgovinama mogli sebi da priušte neki predah i da se pripreme za sljedeću radnu nedelju.

Zoran Stevanović, 4. 3. 2021.

Početkom juna 2021. godine, održana je četvrta sjednica Skupštine grada Zvornika. Na dnevnom redu se našla i odluka o određivanju radnog vremena trgovinskih i zanatsko-preduzetničkih radnji na području grada Zvornika. Odlukom su obuhvaćeni svi subjekti na području ovog grada, izuzev radnji koje se nalaze u sklopu autobuske stanice i benzinskih pumpi, odnosno dragstori. Na spomenutoj sjednici odluka je usvojena, a gradonačelnik Zvornika u vezi s tim je izjavio.

Mislim da smo uradili dobro za zaposlene u trgovinskom sektoru prije svega, a da poslodavci njihovi i naši sugrađani neće trpiti neke ozbiljne posljedice. Važno je da zaposleni u trgovinama imaju slobodno bar to nedjeljno popodne, da provedu sa članovima svojih porodica, sa svojom djecom, da i oni uživaju u blagodetima tog nedjeljnog porodičnog ručka.

Zoran Stevanović, 7. 6. 2021.

S obzirom na to da je odlukom Skupštine grada Zvornika radno vrijeme u trgovačkim i zanatsko-poduzetničkim radnjama skraćeno nedjeljom, Istinomjer će obećanje gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića da će se to i desiti ocijeniti kao ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!