Ispunjeno sa zakašnjenjem

Završena rekonstrukcija Centralnog trga na Ilidži

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur govorio je za BHT1 25. aprila 2023. godine o aktuelnim projektima u općini i pritom izvijestio o radovima na izgradnji Centralnog trga, iznijevši rok za završetak radova.

Izvor: D. S./Klix.ba

Muzur je najavio da će radovi biti okončani, odnosno trg biti funkcionalan, sredinom jula tekuće godine:

Mi smo planirali da do početka neke udarne ljetne sezone bude gotov ovaj trg, ovdje između naše dvije osnovne škole, ovaj centralni trg, i mi se nadamo da će, prema dosadašnjoj dinamici, to biti i urađeno, i da ćemo već za ovu ljetnu sezonu, tamo od druge polovine jula, moći koristiti ovaj prostor onako kao što smo ga i zamislili, a zamislili smo ga da bude centralni slobodni prostor na području naše općine gdje bi se skupljali mladi ljudi, pravili festivali, muzički događaji i mnoga druga dešavanja.

Nermin Muzur, 25.4.2023.

Uređenje navedenog prostora počelo je još u martu prošle godine, a do kraja maja te godine uklonjeni su bespravno dograđeni objekti i raspisan tender za izvođača radova na projektu izgradnje Centralnog trga.

Krajem marta 2023. godine počelo je postavljanje ploča koje će biti dio trga. Tokom juna finalizirano je postavljanje ploča na dijelu trga između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije, te je upravo na ovom prostoru 29. i 30. juna održana manifestacija “Dani bajramske radosti”.

Nakon što su okončani i preostali radovi, prvenstveno prostor ispred Kulturno-sportskog i rekreacionog centra Ilidža, obnovljeni Centralni trg svečano je otvoren 12. augusta.

Kako su naveli iz Općine, trg se prostire na skoro 10.000 kvadratnih metara, dok su troškovi izgradnje iznosili oko 1,5 miliona KM.

Budući da je rekonstrukcija Centralnog trga na Ilidži okončana oko mjesec dana nakon najavljenog roka, Istinomjer ovo obećanje načelnika Nermina Muzura ocjenjuje ispunjenim sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!