Najave

U julu otvaranje trga u centru Ilidže?

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur govorio je za BHT1 25. aprila 2023. godine o aktuelnim projektima u općini i pritom izvijestio o izgradnji trga između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije, koja je u toku.

Screenshot: Općina Ilidža

Muzur je najavio da će radovi biti okončani, odnosno trg biti funkcionalan, sredinom jula ove godine:

Mi smo planirali da do početka neke udarne ljetne sezone bude gotov ovaj trg, ovdje između naše dvije osnovne škole, ovaj centralni trg, i mi se nadamo da će, prema dosadašnjoj dinamici, to biti i urađeno, i da ćemo već za ovu ljetnu sezonu, tamo od druge polovine jula, moći koristiti ovaj prostor onako kao što smo ga i zamislili, a zamislili smo ga da bude centralni slobodni prostor na području naše općine gdje bi se skupljali mladi ljudi, pravili festivali, muzički događaji i mnoga druga dešavanja.

Nermin Muzur, 25.4.2023.

Uređenje navedenog prostora počelo je još u martu prošle godine, a do kraja maja te godine uklonjeni su bespravno dograđeni objekti i raspisan tender za izvođača radova na projektu izgradnje trga između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije.

Krajem marta 2023. godine počelo je postavljanje ploča koje će biti dio trga. Obnova trgova i pješačkih zona jedno je od predizbornih obećanja aktuelnog načelnika Općine Ilidža obuhvaćeno monitoringom Istinomjera, a nakon dvije godine mandata, ovo obećanje ocijenjeno je kao započeto.

Istinomjer će pratiti da li će u julu ove godine biti kompletirana izgradnja trga u centralnom dijelu Ilidže, kako je najavio Nermin Muzur.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!