Ispunjeno

U Bijeljini premija za proizvedenu i prodatu pšenicu dva pfeninga po kilogramu

Krajem maja 2021. godine, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović održao je sastanak s predstavnicima gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i Agrarnog fonda te je najavio podršku poljoprivrednim proizvođačima prilikom žetve pšenice.

Foto: Grad Bijeljina

Premija će iznositi 2 feninga po kilogramu pšenice. Finansijska sredstva biće isplaćena u skladu sa pravilnikom, na transparentan način.

Ljubiša Petrović, 31. 5. 2021.

Grad Bijeljina je početkom jula 2021. godine predstavio novine u pravilniku za podsticaje u poljoprivredi. Iz Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina posebno su istakli premiju za uzgoj pšenice.

Prethodnih godina nije bilo premija za proizvedenu i prodatu pšenicu, a ove godine je predviđena u iznosu 2 pfeninga po kilogramu, odnosno maksimalno po korisniku do 1200 KM. Planirano je da to bude redovna godišnja mjera, za razliku od dosadašnje prakse, kada je ova mjera uvođena samo u izbornim godinama.

Odjeljenje za poljoprivredu Grada Bijeljina, 6. 7. 2021.

S obzirom na to da su iz Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina predstavili novine u pravilniku za podsticaje u poljoprivredi, koje se odnose na premije za proizvedenu i prodatu pšenicu u iznosu dva pfeninga po kilogramu, Istinomjer će obećanje gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića o iznosu premije ocijeniti kao ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!