Studenti generacije u RS dobit će zaposlenje u državnim institucijama?

Premijer Vlade Republike Srpske, Radovan Višković obećao je studentima generacije 2017/2018. Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu obezbijediti radno mjesto, odnosno “posao pripravnika u vladinim institucijama i javnim preduzećima u Republici Srpskoj.”

 

Ovo je istorijski projekat kada je riječ o Republici Srpskoj jer će ona u narednom periodu ostati u rukama onih koji su najbolji. Upravo danas na 100. dan Vlade htio sam da promovišem ovu mjeru jer je smatram njenom najvećom pobjedom. To nije populistička mjera. (…) Ovom odlukom Vlade najboljim studentima pružena je prilika da nastave svoju budućnost u Republici Srpskoj u kojoj oni i treba da ostanu.

Radovan Višković, 28.03.2019.

Da bi se moglo pristupiti realizaciji obećanog, Vlada RS ovu Viškovićevu odluku treba “pretočiti u zakonsko rješenje kako bi studenti generacija svake godine našli zaposlenje u državnim institucijama”.

Istinomjer će pratiti da li će se prijedlog zakonskog rješenja, na osnovu kojeg bi studenti generacija svake godine dobili zaposlenje u državnim institucijama, naći na dnevnom redu neke od predstojećih sjednica Vlade RS, te da li će studenti generacije 2017/2018, ali i oni budućih generacija dobiti obećano zaposlenje.

(Istinomjer.ba)

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS bez rezervnog sastava policije

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj  18.04.2019. godine usvojila...

U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog...JU Dom zdravlja KS u narednom periodu zaposlit će 98 zdravstvenih radnika

Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo (KS) održane 06. juna 2019. godine ministrica zdravstva KS, Amela Softić i ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS, Malik Graibija...