Studenti generacije u RS dobit će zaposlenje u državnim institucijama?

Premijer Vlade Republike Srpske, Radovan Višković obećao je studentima generacije 2017/2018. Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu obezbijediti radno mjesto, odnosno “posao pripravnika u vladinim institucijama i javnim preduzećima u Republici Srpskoj.”

 

Ovo je istorijski projekat kada je riječ o Republici Srpskoj jer će ona u narednom periodu ostati u rukama onih koji su najbolji. Upravo danas na 100. dan Vlade htio sam da promovišem ovu mjeru jer je smatram njenom najvećom pobjedom. To nije populistička mjera. (…) Ovom odlukom Vlade najboljim studentima pružena je prilika da nastave svoju budućnost u Republici Srpskoj u kojoj oni i treba da ostanu.

Radovan Višković, 28.03.2019.

Da bi se moglo pristupiti realizaciji obećanog, Vlada RS ovu Viškovićevu odluku treba “pretočiti u zakonsko rješenje kako bi studenti generacija svake godine našli zaposlenje u državnim institucijama”.

Istinomjer će pratiti da li će se prijedlog zakonskog rješenja, na osnovu kojeg bi studenti generacija svake godine dobili zaposlenje u državnim institucijama, naći na dnevnom redu neke od predstojećih sjednica Vlade RS, te da li će studenti generacije 2017/2018, ali i oni budućih generacija dobiti obećano zaposlenje.

(Istinomjer.ba)

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Uskoro počinje primjena odluke o najnižim tehničkim uslovima koje moraju ispunjavati vozila

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je krajem marta ove godine donijelo odluku o “najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji...Da li će đaci iz Konjević Polja u predstojećoj školskoj godini pohađati nastavu na bosanskom jeziku?

Potpredsjednik Republike Srpske (RS), Ramiz Salkić najavio je da će ovih dana “ponovo pisanim putem pozvati Vladu i resorno entitetsko ministarstvo da prestanu kršiti Ustav entiteta, te važeće...