Studenti generacije u RS dobit će zaposlenje u državnim institucijama?

Premijer Vlade Republike Srpske, Radovan Višković obećao je studentima generacije 2017/2018. Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu obezbijediti radno mjesto, odnosno “posao pripravnika u vladinim institucijama i javnim preduzećima u Republici Srpskoj.”

 

Ovo je istorijski projekat kada je riječ o Republici Srpskoj jer će ona u narednom periodu ostati u rukama onih koji su najbolji. Upravo danas na 100. dan Vlade htio sam da promovišem ovu mjeru jer je smatram njenom najvećom pobjedom. To nije populistička mjera. (…) Ovom odlukom Vlade najboljim studentima pružena je prilika da nastave svoju budućnost u Republici Srpskoj u kojoj oni i treba da ostanu.

Radovan Višković, 28.03.2019.

Da bi se moglo pristupiti realizaciji obećanog, Vlada RS ovu Viškovićevu odluku treba “pretočiti u zakonsko rješenje kako bi studenti generacija svake godine našli zaposlenje u državnim institucijama”.

Istinomjer će pratiti da li će se prijedlog zakonskog rješenja, na osnovu kojeg bi studenti generacija svake godine dobili zaposlenje u državnim institucijama, naći na dnevnom redu neke od predstojećih sjednica Vlade RS, te da li će studenti generacije 2017/2018, ali i oni budućih generacija dobiti obećano zaposlenje.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...