Neispunjeno

Stolačka obilaznica nije završena do početka turističke sezone

Unatoč usporenom tempu na izgradnji zaobilaznice u Stocu, iz JP Ceste Federacije BiH u dva su navrata najavili završetak radova na ovom projektu do početka turističke sezone. Ipak, radovi nisu završeni u najavljenom roku.

Screenshot: YouTube / Stolac City
Screenshot: YouTube / Stolac City

U februaru 2023. godine ovo je najavio direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić:

Radovi na izgradnji obilaznice Stoca su u tijeku i izvode se usporeno zbog izmještanja velikog broja instalacija i rješavanja problema imovinsko–pravne prirode, ali će svi radovi biti okončani prije početka turističke sezone.

Ljubo Pravdić, 19.2.2023.

Da su radovi u toku i da će biti završeni prije početka turističke sezone, iz JP Ceste FBiH ponovljeno je i 7. aprila 2023. godine.

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković izjavio je da će se završetkom obilaznice omogućiti nesmetano prometovanje autobusa i kamiona kroz grad prema Neumu.

Izbjeći će se gužve kroz Stolac tijekom ljetnih mjeseci, kada veliki broj turista iz unutrašnjosti preko Stoca putuje prema moru. U jednom trenutku iz prometne izoliranosti postajemo prometno čvorište.

Stjepan Bošković, 7.4.2023.

Portal Stolac City objavio je 4.5.2023. godine videoklip na kom se vidi početak asfaltiranja dijela spomenute obilaznice.

U videoklipu kojeg je objavilo JP Ceste FBiH samo dva dana poslije kao novi rok završetka radova naveden je juli 2023. godine. Kako je navedeno, ugovorena vrijednost radova iznosi 4,7 miliona KM.

Dan poslije, 7.5.2023. godine, portal Stolac City izvijestio je da je započelo i asfaltiranje dijela obilaznice od mosta na Bregavi do ulice prema groblju Vidovo Polje, dok je krajem maja završen i pušten u promet prvi od tri kružna toka u sklopu obilaznice u Stocu, ali kompletna obilaznica nije završena do 1.6.2023. godine, kako je najavljeno.

S obzirom na to da radovi na ovom projektu nisu završeni do početka turističke sezone, Istinomjer će ovom obećanju dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!