Radi se na tome

Stolačka obilaznica trebala bi biti završena do početka turističke sezone

Iz JP Ceste Federacije BiH su, unatoč usporenim tempom na izgradnji zaobilaznice u Stocu, u dva navrata ove godine najavili završetak radova na ovom projektu.

Screenshot: YouTube / Stolac City
Screenshot: YouTube / Stolac City

U februaru 2023. godine ovo je najavio direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić:

Radovi na izgradnji obilaznice Stoca su u tijeku i izvode se usporeno zbog izmještanja velikog broja instalacija i rješavanja problema imovinsko–pravne prirode, ali će svi radovi biti okončani prije početka turističke sezone.

Ljubo Pravdić, 19.2.2023.

Da su radovi u toku i da će biti završeni prije početka turističke sezone, iz JP Ceste FBiH ponovljeno je i 7. aprila 2023. godine.

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković izjavio je da će se završetkom obilaznice omogućiti nesmetano prometovanje autobusa i kamiona kroz grad prema Neumu.

Izbjeći će se gužve kroz Stolac tijekom ljetnih mjeseci, kada veliki broj turista iz unutrašnjosti preko Stoca putuje prema moru. U jednom trenutku iz prometne izoliranosti postajemo prometno čvorište.

Stjepan Bošković, 7.4.2023.

Podsjećamo da gradnja ceste Neum – Stolac nije završena do kraja 2021. godine, što je bio rok koji su prvobitno najavljivali iz JP Ceste FBiH, već krajem juna 2022. godine.

S obzirom na to da su radovi na ovom projektu u toku, Istinomjer će ovom obećanju dati ocjenu radi se na tome te ćemo pratiti da li će, kako je najavljeno iz Cesta FBiH, obilaznica u Stocu biti završena do početka turističke sezone ovog ljeta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!