Nedosljedno

Stanivuković ne poštuje zaključke Predsjedništva PDP-a

Aktuelni banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković nije ispoštovao poziv Predsjedništva PDP-a upućen funkcionerima te partije da se uzdrže od bilo kakvog javnog komentarisanja, davanja izjava i objava vezanih za pitanje izbora kandidata za lokalne izbore.

Izvor: Facebook/Draško Stanivuković

Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) je 22. februara 2024. godine održalo sjednicu na kojoj su, pored ostalog, doneseni zaključci koji se odnose na proces izbora kandidata za gradonačelnika Banje Luke na lokalnim izborima koji bi se trebali održati u oktobru 2024. godine.

U saopštenju za javnost s navedene sjednice, Predsjedništvo PDP-a zaključilo je da proces priprema za lokalne izbore ide očekivanom dinamikom te “posebno zadužuje rukovodstvo partije, predsjednika, počasnog predsjednika i četiri potpredsjednika partije iz Banjaluke da u narednih 15 dana predlože kandidata za gradonačelnika Banjaluke Gradskom odboru Banjaluka i Predsjedništvu u skladu sa statutom partije”.

U nastavku, PDP je pozvao sve funkcionere te partije da se, pridržavajući se odluka Predsjedništva, uzdrže od izjava, objava te bilo kakvih javnih polemika vezanih za pitanje izbora kandidata za lokalne izbore.

Predsjedništvo smatra da bilo kakvo javno komentarisanje unutarstranačkih procesa nanosi štetu partiji i traži da svi funkcioneri PDP-a poštuju i da se pridržavaju odluka organa partije, te da se uzdrže od izjava, objava te bilo kakvih javnih polemika vezanih za pitanje izbora kandidata za lokalne izbore i drugih partijskih odluka.

Predsjedništvo PDP-a, 22.2.2024.

Sjednici je u svojstvu potpredsjednika stranke prisustvovao i aktuelni gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Nakon sjednice, održan je niz skupova mjesnih odbora PDP-a u Banjoj Luci na kojima je prisustvovao i Draško Stanivuković, o čemu je putem svojih profila na društvenim mrežama Facebook i Twitter obavijestio javnost.

Tako je 22. februara 2024. godine održan sastanak MO Kočićev vijenac, 23. februara 2024. godine MO Rosulje, 28. februara 2024. godine MO Srpske Toplice i MO Bronzani Majdan te 29. februara, odnosno 1. marta, i sastanci mjesnih odbora Centar, Nova Varoš i Borik.

Suprotno zaključku Predsjedništva PDP-a, u objavama na svojoj Facebook i Twitter stranici, nakon svakog navedenog skupa, Stanivuković je isticao da je od navedenih odbora “dobio jednoglasnu podršku za još jedan mandat gradonačelnika”.

Tokom gostovanja u Klix Studiju 6. marta 2024. godine, i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak podsjetio je na zaključke sa sjednice Predsjedništva PDP-a da funkcioneri te stranke “neće komentarisati pojedinačne kandidature”, ustvrdivši da, od kada su zaključci stupili na snagu 22. februara 2024. godine, “nije bilo takvih istupa ni izjava”.

Stanivuković je i tokom gostovanja u emisiji “MAT” BN Televizije 7. marta 2024. godine na najavu voditelja da “ako bude kandidat za gradonačelnika Banje Luke, a biće…”, odgovorio da će ponovo biti gradonačelnik te da “ovo ‘kandidat’ ide redovnim tokom”.

Simpatična najava… Rekli ste ako budem, a biću… Onda će se možda malo neke kolege ljutiti što već prognozirate da ću biti, a ja bih rekao da ću ponovo biti gradonačelnik. A ovo ‘kandidat’, to već i ide redovnim tokom.

Draško Stanivuković, 7.3.2024.

S obzirom na činjenicu da je u svojstvu potpredsjednika PDP-a Draško Stanivuković učestvovao u donošenju odluke Predsjedništva PDP-a kojom su funkcioneri te partije pozvani da se uzdrže od bilo kakvo javnog komentarisanja, davanja izjava i objava vezanih za pitanje izbora kandidata za lokalne izbore, Istinomjer njegovo javno djelovanje u vezi s tim ocjenjuje nedosljednim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!