Simbol Sarajeva dobio osvjetljenje

Testno osvjetljenje jedne strane releja na brdu Hum urađeno je 20. maja 2019. godine, a tom prilikom najavljeno je da bi “za nekoliko mjeseci relej trebao biti u potpunosti osvijetljen”.

U saopćenju Vlade Kantona Sarajevo najavljeno je da će relej na brdu Hum dobiti osvjetljenje u sklopu projekta iluminacije značajnih objekata u Kantonu Sarajevo koje provodi Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS.

Reflektorima je bila osvijetljena samo jedna strana releja, a u narednih nekoliko mjeseci planirano je kompletno osvjetljenje jednog od simbola Sarajeva.

Saopćenje, Vlada KS, 20.05.2019.

U novembru 2019. godine iz Vlade KS obavijestili su javnost da će “povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, u ponedjeljak u 18 sati, biti pušteno u funkciju osvjetljenje relejne stanice na Humu”:

Odlučili smo da u sklopu obilježavanja Dana državnosti naše domovine osvjetlimo ovaj objekat i na taj način pošaljemo snažnu poruku antifašizma i zajedništva. Relej na Humu je simobl otpora.

Srđan Mandić, 22.11.2019.

Nekoliko dana kasnije, kako je i najavljeno, prilikom obilježavanja Dana državnosti BiH u funkciju je pušteno osvjetljenje relejne stanice na Humu u prisustvu ministra komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđana Mandića i ministra finansija KS, Amela Kovačevića.

S obzirom da je relejna stanica na Humu dobila potpuno osvjetljenje, Istinomjer će obećanje Vlade Kantona Sarajevo ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Obnova osnovnih škola u Banja Luci

U maju 2019. godine najavljena je obnova 16 osnovnih škola na području Banja Luke do kraja 2019. godine. Na...

Zastupnici skupštinske većine napustili sjednicu Skupštine KS

Zastupnik u Skupštini KS, Mirza Čelik (SDA) uoči nastavka 19. redovne sjednice ovog zakonodavnog tijela, a koja je bila zakazana za 16. januar, izjavio je da će skupštinska većina od 18 poslanika...


Privodi se kraju realizacija preostala dva “velika infrastrukturna projekta”

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se tokom 2019. godine istovremeno radilo na realizaciji četiri velika infrastrukturna...