Simbol Sarajeva dobio osvjetljenje

Testno osvjetljenje jedne strane releja na brdu Hum urađeno je 20. maja 2019. godine, a tom prilikom najavljeno je da bi “za nekoliko mjeseci relej trebao biti u potpunosti osvijetljen”.

U saopćenju Vlade Kantona Sarajevo najavljeno je da će relej na brdu Hum dobiti osvjetljenje u sklopu projekta iluminacije značajnih objekata u Kantonu Sarajevo koje provodi Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS.

Reflektorima je bila osvijetljena samo jedna strana releja, a u narednih nekoliko mjeseci planirano je kompletno osvjetljenje jednog od simbola Sarajeva.

Saopćenje, Vlada KS, 20.05.2019.

U novembru 2019. godine iz Vlade KS obavijestili su javnost da će “povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, u ponedjeljak u 18 sati, biti pušteno u funkciju osvjetljenje relejne stanice na Humu”:

Odlučili smo da u sklopu obilježavanja Dana državnosti naše domovine osvjetlimo ovaj objekat i na taj način pošaljemo snažnu poruku antifašizma i zajedništva. Relej na Humu je simobl otpora.

Srđan Mandić, 22.11.2019.

Nekoliko dana kasnije, kako je i najavljeno, prilikom obilježavanja Dana državnosti BiH u funkciju je pušteno osvjetljenje relejne stanice na Humu u prisustvu ministra komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđana Mandića i ministra finansija KS, Amela Kovačevića.

S obzirom da je relejna stanica na Humu dobila potpuno osvjetljenje, Istinomjer će obećanje Vlade Kantona Sarajevo ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Grad Trebinje: Treća godina mandata na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem

U trećoj godini mandata Gradske Uprave Trebinje, na čelu sa Mirkom Ćurićem, nastavljena je realizacija infrastrukturnih...

I Šulića “obavezuje” Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS

Gostujući u emisiji “Novi dan” N1 televizije poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Denis Šulić dotakao se, između ostalog i Rezolucije o zaštiti ustavnog...Okončana rekonstrukcija Rustempašine ulice na Ilidži

Krajem maja tekuće godine, a povodom početka rekonstrukcije Velike aleje na Ilidži, ministar  saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS), Adnan Šteta najavio je i aktivnosti na rekonstrukciji drugih...