Siguran prolaz za putnike/ce do Trebevićke žičare još nije osiguran

Nakon dvije decenije iščekivanja, Trebevićka žičara proradila je početkom aprila ove godine.  Stavljanje u rad Trebevićke žičare zasjenila je polemika o cijenama karata za istu, kao i informacija da svi radovi na izgradnji nisu završeni. Tada je najavljeno da će radovi na prilazu i okolnim objektima biti završeni za dva mjeseca, ali to se nije desilo.

U naredna dva mjeseca će biti još posla oko objekata. Siguran prolaz za putnike će biti osiguran, kao i ulaz na gradilište i izlaz iz njega, te sam prijevoz. Međutim vanjsko uređenje i uređenje objekata do kraja, te upotrebna dozvola za objekte, to će još trajati. Invalidi mogu proći kroz ulicu Hrvatin s druge strane, stepenice su samo privremeno rješenje, a cijeli projekt uređenja stepenica će se raditi tokom ljeta. Međutim, ne znam da li su u obzir uzete potrebe ljudi koji su u kolicima.

(JP Sarajevo, 05.04.2018.)

Najavljeni rok nije ispoštovan. Putnici/ce nakon vožnje žičarom i dalje koriste šumski, strmi put koji u trenutnim vremenskim prilikama, zbog blata, nije uslovan. Kako bismo provjerili kada se konačno očekuje završetak preostalih radova, Istinomjer je kontaktirao Javno preduzeće Sarajevo d.o.o., ali do momenta objave članka nismo dobili povratnu informaciju.

Od otvorenja žičare prošlo je tri mjeseca, a radovi na istoj nisu okončani, zbog čega Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. dobija ocjenu neispunjeno.

Istinomjer će i dalje pratiti kada će biti završeni radovi na sigurnom prolazu za putnike/ce kao i na okolnim objektima.

 

(Istinomjer.ba)  

 

Ujedinjenje “ljevice”-nova inicijativa, stare slabosti

Odluke najvećih stranačkih organa, kako SDP-a BiH tako i DF-a, da se krene u ujedinjenje “ljevice” u BiH davno su...

Na čekanju izgradnja novog poslovnog objekta na mjestu stare pijace u Švrakinom selu

Nakon usvajanja novog Zakona o prostornom uređenju, Opštinska služba za inspekcijske poslove donijela je rješenje o uklanjanju devastiranog objekta stare pijace u Švrakinom selu, te je polovinom...Početkom juna nova rukovodstva oba doma Parlamenta Federacije BiH?

Nakon što su 17.05.2019. godine predsjednici SDA, DF-a i SBB-a potpisali izjavu u vezi zajedničkog djelovanja na državnom i federalnom nivou, jedan od potpredsjednika SDA i minisar raseljenih osoba i...