Najave

Sanacija Vatrogasnog doma u Šamcu u narednim mjesecima?

Tokom gostovanja u programu RTRS-a načelnik Opštine Šamac Đorđe Miličević govorio je o objektima koji su uništeni tokom olujnog nevremena u julu 2023. godine, čija se šteta, prema Miličevićevim riječima, procjenjuje na 12 milliona KM.

Izvor: Opština Šamac
Izvor: Opština Šamac

Među objektima oštećenim usred olujnog nevremena našao se i Vatrogasni dom u Šamcu, pa je ovom prilikom načelnik Miličević najavio njegovo saniranje u narednim mjesecima.

Ono što je u ovom momentu najveći problem jeste da pokušavamo obezbijediti određena donatorska sredstva za sanaciju Vatrogasnog doma u Šamcu, koji je pretrpio najveća oštećenja. Ukoliko ne obezbijedimo ta sredstva, onda ćemo iz dijela kreditnih sredstava u narednim mjesecima u potpunosti sanirati Vatrogasni dom u Šamcu s obzirom da on ne pokriva samo teritoriju opštine Šamac nego, dakle, i susjednih opština Donji Žabar i Pelagićevo.

Đorđe Miličević, 2.10.2023.

Podsjećamo, nevrijeme koje je zadesilo opštinu Šamac krajem jula 2023. godine oštetilo je najmanje 17 stambenih zgrada u kojima je 600 stanova, a veliku štetu pretrpio je i Vatrogasni dom.

Procijenjena šteta na Vatrogasnom domu iznosi 330.000 KM, a starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Šamac Slobodan Milovanović iznio je bojazan oko smještaja vatrogasnih vozila tokom zime. Milovanović je dodao i da u opštinskom budžetu nema dovoljno sredstava za potpunu sanaciju Vatrogasnog doma te da su se obraćali i Vatrogasnom savezu Republike Srpske, ali rješenje za ovu situaciju još uvijek nije pronađeno.

Mi se nemamo gdje preseliti, jer nemamo adekvatan objekat. Objekat mora biti uslovan i za vozila i vatrogasace i opremu.

Slobodan Milovanović, 5.8.2023.

Istinomjer će pratiti da li će do sanacije Vatrogasnog doma u Šamcu doći u narednim mjesecima, kako je to najavio načelnik ove lokalne zajednice Đorđe Miličević.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!