Nedosljedno

S Bakirom? Nikad!

sporazum

 

Zahvalni smo Stranci demokratske akcije i predsjedniku Izetbegoviću što su nas pozvali u koaliciju, da probamo mnogo brže mijenjati veliki zastoj u reformama. Mi smo ozbiljni i odgovorni političari, prvo prema narodu, a onda i prema projektima, pa ako hoćete i prema sebi. Apsolutno sam siguran da će ova koalicija donijeti prosperitet i boljitak građanima.
Fahrudin Radončić, 19.10.2015.

 

Ove je izjave danas dao Fahrudin Radončić, nakon što je sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem potpisao Sporazum o zajedničkom djelovanju SDA i SBB na svim nivoima vlasti. Radončić je svoje najnovije koalicione partnere do sada nazivao mafijašima, reketašima, radikalima, ubicama i sličnim epitetima – koji su naprasno nestali kada su počeli pregovori o ulasku SBB u vlast.

Istinomjer donosi pregled samo nekih od izjava koje je Fahrudin Radončić dao samo u posljednjih godinu dana, a u kojima je iznova i iznova uvjeravao svoje glasače da nikada neće ući u koaliciju sa SDA.

 

1. Velikim Bogom se kunemo da robovi izbornih krađa više biti nećemo.

1

 

 

2. Oni su me htjeli ucijeniti ministarskom funkcijom

2

 

 

3. Doveli su zemlju na prosjački štap

3

 

 

4. Pravna država hapsit će one koji su pokrali stotine miliona maraka narodnog novca, pljačkali na raznim tenderima i ponizili narod.

4

 

 

5. Ali je vlast SDA i SDP-a upravo takva – rušiteljska, huliganska i opijena u otimanju od naroda

5

 

 

6. Ne želimo da imamo političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno

6

 

 

7. Dobio sam više od 201.000 glasova na kritici vladajućih stranaka, a to su bili SDA i SNSD.

7

 

 

8. Bakir je uvijek bio ispred u sobi za sekretarice.

8

 

 

9. Ne pada nam napamet da koaliramo sa SDA!

9

 

 

10. Mi smo rekli da ćemo biti opozicija. Ja nisam htio da budem lažov. Držim se riječi.

10

 

 

11. Koalicionim igrama, koje su legalne, ali je to manipuliacija narodom, vi ste dobili staru vlast.

11

 

 

12. Za potpunu nesigurnost građana, svakodnevnu pljačku i paljenje vozila u Sarajevu, te nesigurnost brojnih tužilaca i advokata, isključiv je krivac vlast Bakira Izetbegovića

12

 

 

13. A onda je SDA mafija, da bi me ušutkala, ubistvo Ramiza Delalića Ćele, koje je počinila, pokušala preko Dubravka Čampare u slučaju „Keljmendi“ podmetnuti meni

¸14

 

 

14. To je prljava borba i bojim se da tek sada građani shvataju koga su izabrali.

13

 

 

15. SBB je odbio da kao najjača stranka u Federaciji BiH iz opozicije učestvuje u formiranju vlasti, jer znamo da SDA i DF nemaju demokratski kapacitet da naprave efikasnu vlast.

14

 

 

16. Bakir Izetbegović je vođa bošnjačke mafije.

15

 

 

17. Ranije sam rekao da nećemo ulaziti u koaliciju sa “radikalima i reketašima”, za razliku od lidera DF Željka Komšića, koji je isto tvrdio, ali je ušao u koaliciju.

16

 

 

18. Naš izbor hoćemo li ući u vlast umjesto DF-a nije običan dnevni izbor već on glasi hoćemo li participirati u jednoj vlasti koja je proevropska, prozapadna ili ćemo pomoći da se u vlasti održi radikalno krilo SDA sa svojom erdoanizacijom i čamparizacijom.

17

 

 

 

19. SBB nema nijednog razloga da ide u koaliciju s Izetbegovićem.

18

 

 

20. Ja sam to davno shvatio i sa takvom političkom opcijom ne želim da koaliram

19

 

 

21. Kada takva bolesna vlast i režim ophrve jedan narod, imate osjećaj da taj narod nema kvalitetne ljude.

20

 

 

22. Ja ne pamtim da je neko u kraćem vremenu rekao više laži!

21
Rekao je, kada je postao relativni pobjednik izbora, samouvjereno organizirao konferenciju za štampu i rekao “Halo, od sad će biti ovako: ulazi SDS, ulazi SDF – mislim na gospodina Izetbegovića – mi smo ovdje glavni, mi ćemo određivat pravila igre, mi ćemo zaposliti stotinu hiljada ljudi. I čovjek… ja ne pamtim da je neko u kraćem vremenu rekao više laži. Nije to moj umjetnički dojam. Uporedite situaciju danas i prije godinu dana. 70.000 ljudi je napustilo Bosnu i Hercegovinu. ….Ne samo da nema novih spektakularnih zapošljavanja, imate masovna otpuštanja ljudi, masovno nezadovoljstvo. Znači vi morate odgovarati pred građanima za ono što ste im obećali. U normalnim demokratijama građani treba da izađu i kažu “Halo momak, bježi bolan, vi ste lopov, silazi s vlasti, vi ste kriminalac, sklonite nam se s jarma više, 25 godina, da sjašete.” (Youtube)

 

 

 

23. SDA je od moćnog bošnjačkog političkog faktora napravila jednu muhu podrepušu Erdoganovog sistema i to osobnog.

22
Mi nismo mogli ući u vlast ni sa kim od ove spomenute ekipe, jer mi smo vidjeli da SDA nema program. SDA je od moćnog bošnjačkog političkog faktora napravila jednu muhu podrepušu Erdoganovog sistema i to osobnog. Turska je velika država i ja to jako respektujem. Erdogan je tamo provodio konzervativni islam i dogodilo se da su moje prognoze bile tačne, da će turski narod to odbaciti. I vi ste ovdje odjednom dobili vođstvo SDA koje smatra da BiH kao multietnička država treba da ide putem konz islama u srcu Evrope, koju su na kraju krajeva odbili i građani Turske tako što je Erdogan izgubio sa 40 prema 60%. (Youtube)

 

 

 

24. Što se SBB tiče, sve što dolazi od Bakira Izetbegovića i SDA mi nećemo podržavati.

23

 

 

 

25. Meni je to zadovljstvo, da ne budem reformista sa onima koji su ovdje dovodili najradikalnije elemente koji su u 25 godina doveli zemlju u situaciju da nama svaki šesti stanovnik na spavanje ide gladan.

24

 

 

 

26. Neću da budem reformista sa onima koju su doveli do toga da svaki šesti građanin na spavanje ide gladan!

26

 

 

27. I sutra, kao koalicioni partner, snositi odgovornost za nešto što i sam nazivam glupošću.25

 

(istinomjer.ba)
Pitajte Istinomjer!