Neispunjeno

Rokovi se probijaju, a načelnik “vidi svjetlo na kraju tunela” s garažom u Kolodvorskoj

Krajem augusta 2020. godine započeli su radovi na izgradnji podzemne garaže u Kolodvorskoj ulici, u općini Novo Sarajevo, a do sada su dva puta prolongirani, o čemu je Istinomjer pisao i ranije.

Foto: Istinomjer.ba

Povodom 100 dana rada Vlade KS na čelu s premijerom Edinom Fortom, krajem aprila ove godine prezentiran je dokument “Plan realizacije mjera iz Sporazuma o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo za 2021-2022. godinu“, u kojem se našao i projekat podzemne garaže u Kolodvorskoj, gdje su iz Ministarstva saobraćaja KS dali rok za završetak radova.

Nakon prevazilaženja problema koji su se pojavili prilikom početka gradnje garaže G3 u ulici Kolodvorska, te izmjenom glavnog projekta i ishodovanje novih dozvola za građenje, projekat je trenutno u fazi građevinske izgradnje potpornih zidova na osiguranju jame, te nakon izmještanja i posljednjih instalacija moguće je krenuti u izgradnju podzemnog sprata garaže. Planiran završetak građevinski radova je august 2021. godine. Planirana su 165 parking mjesta na dvije podzemne i jednoj nadzemnoj etaži. Garaža će biti opremljena najsavremenijom opremom za naplatu, kontrolu i nadzor, zajedno sa punionicom za električna vozila.

Ministarstvo saobraćaja KS, 20.4.2021.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, zajedno s načelnikom Općine Novo Sarajevo Hasanom Tanovićem, krajem jula obišao je gradilište podzemne garaže u Kolodvorskoj, te je tom prilikom Tanović dao novi rok do kojeg će radovi biti okončani i garaža puštena u funkciju.

Nakon svih peripetija na koje smo naišli, konačno ‘vidimo svjetlo na kraju tunela’. Po predviđanju izvođača radova, građevinski radovi bi trebali biti okončani u oktobru, onda nam slijedi vanjsko uređenje, kako bi do kraja ove godine garaža bila otvorena na zadovoljstvo svih građana.

Hasan Tanović, 30.7.2021.

Foto: Opčina Novo Sarajevo

Istinomjer je početkom augusta obišao lokalitet garaže u Kolodvorskoj, te vam u nastavku donosimo fotografije s gradilišta. Na tabli koja je istaknuta stoji da su radovi trebali biti okončani u junu ove godine.

S obzirom na to da građevinski radovi na podzemnoj garaži u Kolodvorskoj neće biti okončani tokom augusta, Istinomjer će navedeno obećanje iz Ministarstva saobraćaja KS ocijeniti neispunjenim te će pratiti da li će do kraja godine garaža biti otvorena kako je to najavio načelnik Tanović

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!