Neispunjeno

Još jednom prolongiran završetak radova na izgradnji podzemne garaže u Novom Sarajevu

Radovi na izgradnji podzemne garaže u sarajevskoj općini Novo Sarajevo započeli su u augustu 2020. godine te je prvobitni rok za završetak radova bio novembar iste godine. Međutim, taj rok nije ispoštovan, o čemu je Istinomjer ranije pisao. Potom je u medijskim istupima direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić dao novi rok za završetak radova na izgradnji podzemne garaže prekoputa objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Foto: Istinomjer.ba

Izgradnju podzemne garaže nastavljamo u 2021. godini. Planirano je da izvođenje radova traje tri mjeseca i 26 dana, a rok počinje teći od dana uvođenja u posao. Rok za završetak ugovorenih radova će se produžiti do 26. aprila 2021. godine i bit će regulisan kroz dopunski ugovor i u Zavodu za izgradnju već su pokrenute sve aktivnosti koje prethode izradi dopunskog ugovora.

Mirza Hulusić, 11. 1. 2021.

Ekipa Istinomjera je 26. aprila obišla radove te smo uvidjeli da je na tabli istaknut juni 2021. godine kao rok za završetak radova.

 

 

Treba istaći da je Vlada KS u prezentaciji “100 dana rada Vlade”, u okviru obećanja “izgradnje podzemnih garaža u saradnji s općinama i upraviteljem ili upraviteljicom parkinga sa fokusom na gradske zone”, navela i projekat izgradnje garaže u općini Novo Sarajevo, gdje se spominju i novi rokovi za završetak radova.

Nakon prevazilaženja problema koji su se pojavili prilikom početka gradnje garaže G3 u ulici Kolodvorska, te izmjenom glavnog projekta i ishodovanja novih dozvola za građenje, projekat je trenutno u fazi građevinske izgradnje potpornih zidova na osiguranju jame, te nakon izmiještanja i posljednjih instalacija moguće je krenuti u izgradnju podzemnog sprata garaže. Planiran završetak građevinskih radova je august 2021. godine. Planirana su 165 parking mjesta na dvije podzemne i jednoj nadzemnoj etaži. Garaža će biti opremljena najsavremenijom opremom za naplatu, kontrolu i nadzor, zajedno sa punionicom za električna vozila.

Vlada KS, april 2021.

S obzirom na to da podzemna garaža u općini Novo Sarajevo nije okončana do 26. aprila 2021. godine, Istinomjer će obećanje direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Hulusića ocijeniti kao neispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!