Rekonstrukcija Velike Aleje na Ilidži

Rekonstrukcija Velike Aleje na Ilidži, tema je koja se godinama pojavljuje u medijima, a nova najava uslijedila je u martu ove godine kada je direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo (KS) Selmir Kovač kazao kako će rekonstrukcija Velike Aleje na Ilidži početi u “aprilu ili početkom maja” ove godine.

Ulica Velika Aleja nije u nadležnosti Direkcije za puteve prema odluci o kategorizaciji cesta, nego u nadležnosti Općine Ilidža, koja je od Ustanove za zaštićena područja imala sredstva, ali nikada nije realizirala rekonstrukciju Velike Aleje. Direkcija je početkom prošle sedmice preuzela na sebe da rekonstruiše Veliku Aleju, pošto Općina nije u mogućnosti da provede javnu nabavku. Planirana obnova je u pripremi. U aprilu ili početkom maja trebalo bi da počne rekonstrukcija.

Selmir Kovač, 29.03.2019.

Vlada Kantona Sarajevo je 10. maja dala nalog preko Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, na osnovu postojećeg Okvirnog sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova održavanja puteva sa KJKP “Rad”, za početak izvođenja radova na projektu sanacije putne komunikacije duž Velike Aleje.

U skladu sa sporazumom o sufinansiranju ovog projekta, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja doznačila je Direkciji za puteve novčana sredstva od 96.554,00 KM koja je u obavezi obezbijediti ostatak sredstava za realizaciju čitavog projekta.

Istinomjer će pratiti nastavak realizacije projekta rekonstrukcije Velike Aleje na Ilidži, te će Direkciji za puteve KS i direktoru Kovaču za napravljene korake dati ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

“Vrijeme je da čistimo”

Velika proljetna akcija pod nazivom “Vrijeme je da čistimo najavljena je još u februaru ove godine. Tada je navedeno da...

Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno,...

Pri kraju rekonstrukcija Trga Srđana Kneževića u Opštini Trnovo (RS)

Rekonstrukcija Trga Srđana Kneževića u Opštini Trnovo (RS) najavljena je još krajem 2017. godine na sastanku na kojem je, pored načelnika Opštine Trnovo, Dragomira Gagovića prisustvovao i tadašnji...