Rekonstrukcija i modernizacija Međunarodnog Aerodroma Tuzla

Krajem prošle godine  započela je rekonstrukcija i proširenje putničkog terminala Međunarodnog Aerodroma Tuzla (MAT), s ciljem proširenja kapaciteta i stvaranja uslova za prihvat što većeg broja putnika. Tada je direktor MAT-a, Rifet Karasalihović najavio da će terminal biti završen do kraja aprila, ali najavljeni rok nije ispoštovan.

Odradili smo idejno rješenje za nadogradnju i rekonstrukciju postojećeg terminala, gdje smo kao što vidite započeli taj projekat, i nadam se da ćemo krajem aprila okončati taj projektat i dobiti još 2000 kvadratnih metara, kako bi što efikasnije opslužili naše putnike.

(Rifet Karasalihović, 31.12.2017.)

Sredinom marta, vjerovatno svjestan svog prevelikog optimizma Karasalihović je, najavljujući nove projekte, prolongirao izgradnju terminala rekavši da će isti biti završen između 15. i 30. maja. Međutim, i ovaj rok je na dobrom putu da bude definitivno promašen, obzirom da su radovi na izgradnji terminala još uvijek u toku.

S obzirom na navedeno, obećanje direktora MAT-a dato krajem prošle godine, prema kojem je terminal trebao biti već gotov, ocjenjujemo kao neispunjeno.

Istinomjer će i dalje pratiti projekte rekonstrukcije i modernizacije Međunarodnog Aerodroma Tuzla.

 

(Istinomjer.ba)

 

Šukalo dosljedan po pitanju “bijelog hljeba”

Krajem 2016. godine Narodna skupština Republike Srpske odbila je Nacrt zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u...

SDA i 300.000 glasova

Obzirom da je još uvijek u toku formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini i dogovaranje koalicija na svim nivoima, i dalje svjedočimo raznim izjavama na ovu temu, u prvom redu funkcionera Stranke...


Jerinić nije isključen na osnovu “paušalnih ocjena”

Da je do spornog sastanka na kojem je prisustvovao i Jerinić došlo, te da je tokom njega postignut pomenuti dogovor potvrdio je glasnogov0rnik SNSD-a, Radovan Kovačević. Nakon što je...