Ispunjeno sa zakašnjenjem

Završena rekonstrukcija plaže Vrućica u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predstavio je 26. aprila 2023. godine idejno rješenje uređenja plaže Vrućica u ovom gradu.

Izvor: Gradska uprava Banjaluka

Uz priložene fotografije, Stanivuković je najavio da će banjalučka plaža Vrućica za 45 dana dobiti novi izgled.

Za samo 45 dana poznata “Vrućica” poprimiće potpuno novo ruho, uz autentičan prirodan izgled.

Draško Stanivuković, 26.4.2023.

Krajem juna, odnosno pri isteku roka od 45 radnih dana, Istinomjer je poslao upit na adresu Gradske uprave Banjaluka o aktuelnostima na realizaciji projekta, a iz Odjeljenja za komunalne poslove naveli su da će zbog vremenskih uslova otvaranje kupališta biti prolongirano za prvu polovinu sedmog mjeseca.

Radovi koji se izvode na uređenju javnog kupališta tri banje sa termalnom vodom u naselju Srpske toplice su u završnoj fazi. Mjesec maj bio je mjesec sa velikim brojem kišnih dana i velikom količinom padavina, koja je ometala izvođenje radova. Bez obzira na sve vremenske uslove, na koje nismo mogli uticati, radovi su u završnoj fazi i otvaranje javnog kupališta poznatog kao plaža “Vrućica“ sa pratećim sadržajima predviđeno je u prvoj polovini narednog mjeseca.

Gradska uprava Banjaluka, 27.6.2023.

Rekonstruisana plaža Vrućica otvorena je 12. jula 2023. godine, a kako je naveo gradonačelnik Stanivuković, u projekat je uloženo oko pola miliona KM.

Rehabilitovali smo i dali jedno novo ruho ovom ambijentu, kojeg sugrađani vole. Uz termomineralne vode, prostor ima i svlačionice, javne toalete, stepenice sa zaštitnom ogradom. Jednostavno, ovo je novi raj i prostor da provedete ljeto u Banjoj Luci.

Draško Stanivuković, 12.7.2023.

Direktorica Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Jasna Milešević kazala je tom prilikom da su sve smjernice Zavoda ispoštovane i da je sve urađeno u skladu sa standardima očuvanja kako prirodnih, tako i kulturnih vrijednosti.

Budući da je rekonstrukcija plaže Vrućica okončana oko dvije sedmice nakon obećanog roka od 45 radnih dana, Istinomjer obećanje gradonačelnika Draška Stanivukovića ocjenjuje ispunjenim sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!