Neistina

Ramo Isak je na čelu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova skoro devet mjeseci

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak rekao je da je na čelu Ministarstva 12 mjeseci, što nije istina.

Izvor: Facebook / Ramo Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak komentarisao je za BHRT usvajanje budžeta FBiH za 2024. godinu, pritom iznoseći neistinitu tvrdnju vezano za dužinu trajanja njegovog ministarskog mandata.

Mi imamo ovaj krovni sindikat, to znači sindikat koji je dao u potpunosti podršku ovom ministarstvu, svemu što je urađeno u zadnjih 12 mjeseci kako sam ja na čelu ovog ministarstva.

Ramo Isak, 24.1.2024.

Podsjećamo, odluku kojom je deblokirano imenovanje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donio je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt 27. aprila 2023. godine.

Na sjednici Predstavničkog doma PFBiH održanoj 28. aprila 2023. godine 51 glasom “za”, jednim suzdržanim i dvama glasovima “protiv” potvrđeno je imenovanje nove Vlade FBiH. Zastupnici/e stranaka okupljenih oko koalicije “Trojka” i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) izglasali su formiranje nove federalne Vlade.

Novoimenovana Vlada FBiH preuzela je dužnost 3. maja u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, a prva sjednica održana je 4. maja.

S obzirom na to da je od imenovanja Vlade FBiH u kojoj Ramo Isak obnaša funkciju ministra unutrašnjih poslova FBiH prošlo skoro devet, a ne 12 mjeseci, Istinomjer navedenu tvrdnju ocjenjuje neistinitom.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!