Neispunjeno

Radovi na rekonstrukciji izletišta Smetovi još uvijek traju

Iako je okončanje radova na projektu “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi” najavljeno za sredinu jula ove godine do toga još uvijek nije došlo. Ipak, kako saznaje Istinomjer, još uvijek nije poznato kada će ovo izletište dobiti novi izgled.

U maju 2019. godine javnost je obaviještena da će popularno zeničko izletište Smetovi uskoro dobiti novi izgled zahvaljujući projektu “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi” koji je inicirala Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenice.

Tim povodom na Smetovima je održan sastanak predstavnika subjekata koji će učestvovati u implementaciji ovog projekta, a planirano je da radovi budu okončani tokom ljeta ove godine.

Planirano je da radovi na projektu budu završeni do sredine jula ove godine.

Saopćenje, Grad Zenica, 23.05.2019.

Osim uređenja dva igrališta i zabavnog sadržaja za djecu, planirani su i različiti sadržaji za sportiste i rekreativce kao što su teren za mali nogomet, košarku, te rekonstrukcija već postojećeg terena za odbojku.

Istinomjer je kontaktirao Gradsku upravu Grada Zenice s obzirom da se do sredine jula u javnosti nisu pojavile informacije o radovima na ovom projektu, i tom prilikom za Istinomjer je potvrđeno da su radovi na pomenutom projektu još uvijek u toku, te da se može očekivati skoro okončanje radova, no tačan datum nije preciziran.

S obzirom na navedeno, Gadska uprava Grada Zenice će od Istinomjera za obećanje da će radovi na rekonstrukciji i uređenju izletišta Smetovi biti ”završeni do sredine jula ove godine” dobiti ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!