Radončić ipak razgovarao o mogućoj koaliciji sa SDA

Nakon sastanka koji su 20. februara održale delegacije Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB), na temu formiranja vlasti na državnom i nivou FBiH, lider SBB-a, Fahrudin Radončić je potvrdio da se na sastanku razgovaralo o mogućoj koaliciji.

Mi danas nismo napravili koaliciju, mi smo o tome samo razgovarali. (…) Niti ja niti Izetbegović niti ijedan lider nema pravo na vlastite sujete. Nismo više u predizbornoj kampanji gdje padaju teške riječi, dešava se da se nakon izbora situacija naglo u negativnom smislu mijenja. Kao ozbiljni ljudi moramo raditi da dođemo do jedinstvenog bloka.”

Fahrudin Radončić, 20.02.2019.

Međutim, više puta nakon Općih izbora u oktobru 2018. godine, Radončić je bio eksplicitan u izražavanju svog stave da stranka čiji je lider neće koalirati sa SDA. Tako je pet dana poslije izbora rekao:

Ne postoji ni teoretska šansa da SBB koalira sa SDA. U ovom trenutku je najvažnije dokumentovati brutalnu izbornu krađu i zatražiti sankcionisanje naredbodavaca, organizatora i realizatora falsificiranja izborne volje građana.”

Fahrudin Radončić, 12.10.2018.

I u januaru ove godine, kada je upitan o mogućnosti ulaska njegove stranke u vlast, Radončić je odgovorio da SBB neće ulaziti u koaliciju sa SDA.  

SBB nema opciju da bude dio vlasti na federalnom i državnom nivou niti sa SDA, ali ni s Bh. blokom.”

Fahrudin Radončić, 18.01.2018.

S obzirom da je kroz mjesec dana promjenio svoj stav i ipak “razgovarao o mogućoj koaliciji” sa SDA, Istinomjer će stavove Fahrudina Radončića ocijeniti kao “nedosljedne”.

(Istinomjer.ba)

 

U Zavidovićima se prodaje zgrada prvobitno namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje

U okviru projekta “Socijalno neprofitno stanovanje u Zavidovićima”, krajem jula 2016. godine započelo se sa radovima na...

Konaković promijenio mišljenje o ostavci Zinete Bogunić

Iz Vlade Kantona Sarajevo (KS), saopćeno je 20. septembra ove godine da je premijer Edin Forto prihvatio ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade  Zinete Bogunić, koju je podnijela u julu ove...Atlagić “načelno” prihvatio kandidaturu na poziciju potpredsjednika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Na 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održanoj 16.07.2019. godine za predsjedavajućeg ovog zakonodavnog tijela izabran je zastupnik SDA Mirsad Zaimović, dok je za...