Radončić: Bilo kuda, rock zvijezda svuda

slash_ radon“Ja gdje god prođem, ja sam stvarno rock zvijezda. Ja nemam taj problem sa građanima, pogotovo nakon 7. februara. Svi su građani zaljubljeni u mene”, ubijeđen je Radončić.

(BHT, “Interview 20”, 27.08.2014.)

Komentar:

Svakako ova izjava zbog svog sadržaja zaslužuje da se, prije svega, nađe u našoj rubrici „Nevjerovatno ali istinomjer“, no nismo mogli da se ne osvrnemo na nju i u pogledu njene istinitosti.

Naime, lider SBB-a, Fahrudin Radončić, u traileru za emisiju „Interview 20“ na BHT-u, koja će biti emitovana 27. augusta, ustvrdio je da je među građanima BiH popularan kao rock zvijezda.

No, Radončić kao da je zaboravio  zvižduke kojima je počašćen od strane zeničke publike u Gradskoj areni kada se pojavio i uručio pobjednički pojas K1 bokseru Dževadu Poturku, koji je tu noć postao svjetski šampion u WAKO verziji. Dakle, kao što se može vidjeti na snimku Fahrudin Radončić nije baš dočekan “kao rock zvijezda” nego se, naprotiv, našao u vrlo neugodnoj situaciji pred više hiljada posjetilaca ovog događaja, pa je pomalo i čudna njegova samouvjerenost u ovoj izjavi.

Takav dojam Radončić  pokušava stvoriti još od februarskih protesta od kada ističe da isključivo on „nije želio tući narod“, pa je čak izjavio i da su građani zaljubljeni u njega.

Svakako da u predizborno vrijeme svi političari žele popraviti dojam o sebi, ali ovoliku količinu samohvale dugo, pa možda čak i nikada, nismo čuli od domaćih političara. Uz sve to, zenički primjer je demantovao Radončića, pa će od Istinomjera za ovu izjavu dobiti ocjenu “neistinito”.

(Istinomjer.ba)

 

Koridor Vc: Kasne radovi na Zeničkoj obilaznici

Izgradnja Zeničke zaobilaznice u sklopu Koridora Vc započela je još 2014. godine, a zbog “složenih geoloških uslova”...

Umjesto 150 000 KM, budžetska sredstva za podsticaj i razvoj pozorišta u Bijeljini 30 puta manja

Početkom oktobra 2018. godine u Bijeljini je registrovano Gradsko pozorište „Semberija“, a tom prilikom gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić je najavio da se u gradskom budžetu za sljedeću godinu...


Brisel i dalje čeka odgovore na dodatna pitanja

Izetbegović je izjavio da je “pripremanje odgovora na dodatna pitanja u završnoj fazi i da će i taj posao biti završen do sredine januara”. Na novogodišnjoj press konferenciji Stranke...