Put za Babino: U ovoj godini biće riješen dugogodišnji problem mještana?

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko – dobojskog Kantona (ZDK), Arnel Isak predstavio je “prioritetne planove zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih cesta za 2019. godinu”, a koji su usvojeni na nedavno održanoj sjednici Vlade ZDK.

Na konferenciji za medije koju je 6. juna ove godine održalo Ministarstva za prostorno uređenje ZDK saopćeno je da će “sredstva u iznosu od 4.574.340,00 KM” biti uložena za razvoj putne infrastrukture Grada Zenica, pri ćemu je posebno izdvojen tzv. put za Babino.

Put za Babino je dugo očekivani projekt koji gradske vlasti nikada nisu adekvatno riješile, pa smo odlučili da ove godine otpočnemo sa rješavanjem ovog dugogodišnjeg vitalnog problema mještana babinskog sliva. Vlada i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša, u skladu sa zakonom o budžetu, opredijelili su adekvatna sredstva za rekonstrukciju puta kako bi se na taj način kvalitet života mještana ovog sliva doveo na zadovoljavajući nivo.

Arnel Isak, 06.06.2019.

Istinomjer će pratiti da li će u ovoj godini započeti realizacija projekta “Put za Babino”, te da li će mještani dobiti dugoočekivanu cestovnu infrastrukturu.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Građani Tešnja čekaju na otvaranje bazena na izletištu Kiseljak

Stanovnicima općine Tešanj, počev od ovog ljeta, ponovo bi trebao biti na raspolaganju bazen na izletištu Kiseljak.   Podsjećamo, u augustu prošle godine iz ureda načelnika ove općine,...