Put za Babino: U ovoj godini biće riješen dugogodišnji problem mještana?

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko – dobojskog Kantona (ZDK), Arnel Isak predstavio je “prioritetne planove zaštite, održavanja, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih cesta za 2019. godinu”, a koji su usvojeni na nedavno održanoj sjednici Vlade ZDK.

Na konferenciji za medije koju je 6. juna ove godine održalo Ministarstva za prostorno uređenje ZDK saopćeno je da će “sredstva u iznosu od 4.574.340,00 KM” biti uložena za razvoj putne infrastrukture Grada Zenica, pri ćemu je posebno izdvojen tzv. put za Babino.

Put za Babino je dugo očekivani projekt koji gradske vlasti nikada nisu adekvatno riješile, pa smo odlučili da ove godine otpočnemo sa rješavanjem ovog dugogodišnjeg vitalnog problema mještana babinskog sliva. Vlada i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša, u skladu sa zakonom o budžetu, opredijelili su adekvatna sredstva za rekonstrukciju puta kako bi se na taj način kvalitet života mještana ovog sliva doveo na zadovoljavajući nivo.

Arnel Isak, 06.06.2019.

Istinomjer će pratiti da li će u ovoj godini započeti realizacija projekta “Put za Babino”, te da li će mještani dobiti dugoočekivanu cestovnu infrastrukturu.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...


Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik...