Nedosljedno

Prvoaprilska šala Vlade KS

vlada_ksSkoro svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini obećavali su ili obećavaju mjere štednje. Izuzetak nije ni Vlada Kantona Sarajevo, pa su tako 01. aprila svi ministri na posao došli pješice, javnim prevozom ili su dijelili automobile sa nekim od članova porodice. Ovaj potez su objasnili brigom za okoliš, ali i uštedom u troškovima goriva. Najavljeno je i da će ministri i ministrice od sada svaki prvi radni dan u mjesecu na posao dolaziti na ovaj način.

Tom prilikom Ministar za komunalne poslove Senad Hasanspahić je izjavio: “Mi smo jednoglasno podržali ovakvu ideju, ona ima svoje višostruko značenje. Osim poruke o brizi za životnu sredinu, tu je sasvim sigurno ušteda u troškovima goriva. Složit ćemo se svi da je ovo jedan mali korak u tom pravcu, ali i sve veće stvari moraju početi nekim prvim, manjim korakom”.

Četiri mjeseca nakon toga, na prvi radni dan u augustu (03. august), novinari Dnevnog avaza su sačekali ministre ispred zgrade vlade kantona.

Prvi se na poslu pojavio upravo Senad Hasanspahić, u službenom vozilu, koji je tu činjenicu pravdao time da je na godišnjem odmoru, pa je zato došao službenim automobilom. Nevjerovatno je da Hasanspahić smatra da i na godišnjem odmoru treba da koristi službeni automobil.

Nakon njega, na posao su stigli i Samer Rešidat, Emira Tanović-Mikulec, Enver Smajkan i Muharem Fišo. Svi, osim Muharema Fiše, su došli na posao u službenim automobilima.

Zbog gore navedenog ponašanja, ministri Vlade Kantona Sarajevo dobijaju ocjenu nedosljedno.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!