Neispunjeno

U decembru 2019. godine nije prezentiran plan ”reorganizacije sanacije GRAS-a”

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo (KS), ministar saobraćaja KS, Adnan Šteta je s tim u vezi najavio aktivnosti za decembar 2019. godine.

Ističući tako da se radi “o krucijalnim stvarima koje su vrlo važne za kompletan razvoj saobraćaja u Kantonu Sarajevo”, Šteta je izjavio:

Nakon ovog nacrta Ministarstvo kreće u razradu smjernica strategije javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo (KS). Planiramo da u decembru na sjednici Skupštine zastupnicima prezentiramo Plan reorganizacije sanacije Javnog komunalnog preduzeća GRAS, Smjernice i strategiju javnog prijevoza u KS za narednih deset godina i Nacrt zakona o javnom prijevozu.

Adnan Šteta, 09.10.2019.

Međutim, Plan reorganizacije sanacije Javnog komunalnog preduzeća GRAS, Smjernice i strategija javnog prijevoza u KS za narednih deset godina i Nacrt zakona o javnom prijevozu nisu se u decembru 2019. godine našli na dnevnom redu niti jedne od sjednica Skupštine KS.

Ovim Istinomjer obećanje Adnana Štete ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!