Započeto

Značajnija podrška udruženjima planinara, lovaca, ribolovaca te izviđačima

Opštine: Travnik

Davat ćemo značajniju podršku udruženjima planinara, lovaca, ribolovaca te izviđačima i drugim društveno korisnim kategorijama i projektima čija je uloga nezamjenjiva u očuvanju prirodnih potencijala općine Travnik.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Travnik za period 1.1.2021. – 31.12.2021. godine kaže kako su UG Sportskih ribolovaca Travnik i UG Sportskih ribolovaca “Bila” Han bila iz budžeta u 2021. godini usmjerena sredstva od po 1.500 KM.

U budžetu Općine Travnik za 2022. godinu obezbijeđena su sredstva u ukupnom iznosu 3.000 KM za UG Sportskih ribolovaca Travnik i UG Sportskih ribolovaca “Bila” Han bila. 

Načelnik Kenan Dautović 2. marta 2022. godine održao je sastanak sa predstavnicima Lovačkog udruženja „Vlašić- Sokol”, nakon čega je izjavio da smatra da udruženjima ovakvog tipa treba pružati podršku, te da će Općina Travnik na čelu sa njim to i raditi u budućnosti.

Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Travnik za period 1.1.2022. – 1.9.2022. godine pokazuje kako su planirana sredstva i utrošena u predviđenom iznosu.

Budžetom Općine Travnik za 2023. godinu obezbijeđeno je po 2.000 KM za UG Sportskih ribolovaca Travnik i UG Sportskih ribolovaca “Bila” Han bila.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!