Započeto

Zeleni pojas od Druge Gimnazije do Šipa

Opštine: Centar Sarajevo

Zeleni pojas od Druge Gimnazije do Šipa sa sadržajima za djecu, rekreaciju i odmor;

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata, zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program za Centar - Srđan Mandić

Polovinom novembra 2021. godine, zajedno sa poduzetnicima koji su dobili podršku kroz projekat „EU4Business“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, šef Kooperacija pri Delegaciji EU u BiH Stefano Ellero i Lejla Tanović, koordinatorica u Međunarodnoj organizaciji rada zasadili su u gradskom parku Betanija stabla drveća. Na ovaj način, želio se dati doprinos široj društvenoj zajednici u oporavku privrede od pandemije, kao i poboljšanju kvalitete zraka u Sarajevu.

Povodom Dana planete zemlje, 22.4.2021. godine, u parku ispred Druge gimnazije realizovana je akcija sadnje mladica drveća. U akciji su sudjelovali i predstavnici Općine Centar, dok je tehničku podršku pružilo Kantonalno javno komunalno preduzeće Park.


U septembru 2022. godine, načelnik Mandić je s predstavnicima KJKP “Park” na lokalitetu Šipa zasadio 30 stabala crvenolisnog javora. Načelnik je tom prilikom istakao da je cilj ove akcije unapređenje stanja životne sredine i zaštita okoliša. Sredstva za nabavku sadnica osigurala je Općina Centar.

Polovinom decembra 2022. godine, Općina Centar je obavijestila javnost da je Odsjek za javne nabavke pokrenuo novu proceduru javne nabavke, a riječ je o otvorenom postupku za izvođenje radova na uređenju gradskog parka Jezero-Betanija.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!