Započeto

Završiti dio podzida i ulica u Starom Gradu

Opštine: Travnik

Završiti dio podzida i ulica u Starom Gradu.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Budžetom općine Travnik za 2022, predviđena su sredstva za sanaciju pojedinih ulica u MZ Stari Grad: Sanacija ulica u Osoju MZ Stari grad (10.000 KM), Rekonstrukcija stepenica i ograde u ulici Đikin sokak (5.000 KM), Izgradnja prilazne pješačke staze od M-5 prema Bolnici za plućne bolesti (10.000 KM) te budžetske stavke Izrada projektne dokumentacije za izgradnju puta na potezu Bunar-Mostarska ulica i Izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju ulica Donje Osoje, Srednje Osoje i Gornje Osoje (5.000 i 15.000 KM).

U Izvještaju o izvršenju budžeta za period I-IX 2022. godine, navodi se da je za Sanaciju ulica u Osoju u pomenutom periodu izdvojeno 9.959 KM, od planiranih 10.000 KM.

Među kapitalnim investicijama koje će se finasisrati sredstvima budžeta Općine Travnik za 2023. godinu, predviđena je i sanacija nekoliko ulica u MZ Stari Grad, a ukupna vrijednost sanacije svih ulica je 60.000 KM. Budžetom Općine Travnik za 2023. predviđeno je 12.000 KM za stavku Asfaltiranje ulica Stari grad.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!