Započeto

Završetak vodovodne mreže

Opštine: Neum

Završetak vodovodne mreže.

Obrazloženje

Općina Neum i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK potpisali su ugovor o sufinansiranju radova na regionalnom vodovodnom sistemu Gabela - Hutovo - Neum, u vrijednosti od 80 hiljada KM.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Na sastanku koji je održan sredinom septembra 2021. godine, na kojem su učestvovali načelnik Neuma Dragan Jurković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona Donko Jović, glavna kantonalna inspektorica u navedenom ministarstvu Lenka Herceg, kao i načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović potpisan je ugovor o sufinansiranju izvođenja radova na vodovodnom sistemu Gabela – Svitava – Neum između Općine Neum i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK u iznosu od 80 hiljada konvertibilnih maraka.

U programu utroška sredstava za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, utvrđenim budžetom HNK za 2021. godinu, s pozicije “ Namjenska sredstva vodnih naknada za 2021. godinu”, za projekat regionalnog vodovodnog sistema Gabela – Hutovo – Neum navedeno je sljedeće:

Na objektu „Regionalni vodovodni sustav Gabela-Hutovo-Neum“ koji se proteže na području grada Čapljina i općine Neum je neophodno izvršiti hitne sanacione radove na više dionica. Jedna od dionica je Broćanac – VS Gradina – Zagora (cca 3 km) DN 250mm na kojoj se planira izvršiti sanacija cjevovoda.

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!