U progresu

Završetak uređenja neumskih staza i šetnica

Opštine: Neum

Završetak uređenja neumskih staza i šetnica.

Obrazloženje

U toku prve dvije godine mandata vršene su značajne aktivnosti na realizaciji navedenog obećanja.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Općina Neum izdvojila je u budžetu za 2023. godinu 400.000 KM za rekonstrukciju i sanaciju postojećih ulica. U prethodne dvije godine završeni su radovi na ulicama Kneza Domagoja, Ante Babića, Ulici Trstenica te na šetalištu dr. Franje Tuđmana.

Izvor: Općina Neum

U budžetu Općine Neum za 2023. godinu za rekonstrukciju i sanaciju postojećih ulica planirano je 400.000 KM, od čega 100.000 KM za uređenje Ulice Domovinskog rata i Ulice Neumske bojne, 200.000 KM za Ulicu don Stjepana Batinovića, za koju je predviđeno 200.000 KM, te 180.000 KM za Dalmatinsku ulicu.

U junu 2022. godine završeno je predsezonsko uređenje grada, a istog mjeseca završeni su radovi u ulicama Kneza Domagoja i Ante Babića. Prethodno je asfaltirana Ulica Trstenica, od hotela “Stella” do hotela “Marea”. Radovi su trajali više od mjesec

Početkom decembra 2021. godine započela je sanacija šetališta dr. Franje Tuđmana. Asfaltiranje je završeno krajem istog mjeseca.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!