Ispunjeno

Završetak sportske dvorane

Partije: SNSD | Oblasti: Obrazovanje

Prije mjesec dana smo potpisali ugovor o završetku sportske dvorane uz pomoć Vlade RS od 2 miliona KM.

Izvor: Tribina SNSD, Gornji Podgradci, 17.09.2018.

Načelnik Opštine Gradiška, Zoran Adžić, u augustu 2018. potpisao je Ugovor za izvođenje radova na energetskoj sanaciji i završetku višenamjenske sportske dvorane „Servitium“, čija ukupna vrijednost iznosi oko 5.500.000 KM. Adžić je tada istakao da je rok za završetak sportske dvorane 12 mjeseci te da je uvjeren da će ista i ranije biti završena.

Radovi na završetku sportske dvorane “Servitium” nastavljeni su u aprilu ove godine. Tom prilikom je gradonačelnik Adžić istakao da je riječ o kapitalnom objektu, te još jednom potvrdio završetak radova do kraja godine.

Kada se pristupilo završetku dvorane uvidjeli smo da postoje određeni nedostaci u projektnoj dokumentaciji.. Uveli smo toplotne vodene pumpe, led rasvjetu, želimo da objekat bude energetski samoodrživ.

Zoran Adžić, 09.04.2019.

U Gradišci je 11. novembra 2020. godine otvorena novoizgrađena dvorana, veličine 5.700 kvadratnih metara, vrijedna 14 miliona maraka.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!