Ispunjeno

Završetak ceste Derviša ef. Korkuta

Opštine: Travnik

Završetak ceste Derviša ef. Korkuta.

Obrazloženje

Obećanje je ispunjeno u prve dvije godine mandata.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Radovi na rekonstrukciji Ulice Derviša efendije Korkuta, u travničkom naselju Kalibunar, započeli su sredinom 2020. godine, u vrijeme mandata bivšeg načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, a nastavljeni su tokom 2021. godine, u mandatu načelnika Kenana Dautovića. 

Tokom rekonstrukcije ulice, položen je novi asfalt, ulica je dobila i trotoar, koji ranije nije postojao, asfaltirani su parkinzi ispred pojedinih zgrada te urađene podzide i stepeništa na pojedinim dijelovima. 

Kako se vidi iz Izvještaja o izvršenju budžeta Općine Travnik za 2020. godinu, tokom te godine izdvojeno je 48.343 KM za projekat rekonstrukcije ove ulice, dok su u prijedlogu budžeta za 2021. godinu za ovu namjenu planirana sredstva od 75.050 KM. 

Krajem septembra 2021. godine na stranici MZ Kalibunar na društvenoj mreži Facebook navedeno je da radove na asfaltiranju izvodi kompanija PD KOMRAD-Ze d.o.o.

U Izvještaju o radu načelnika Općine, Kabineta načelnika i službi za upravu Općine Travnik za 2021. godinu navodi se da je na ovaj projekat utrošeno ukupno 72.324,14 KM.

Budžetom Općine Travnik za 2022. godinu predviđeno je 2.000 KM za nabavku građevina za projekat “Sanacija ulice Derviš ef. Korkuta”, te 20.000 KM za završetak sanacije ove ulice. 

Prema informacijama sa stranice Kenan Dautović – načelnik Općine Travnik na društvenoj mreži Facebook radovi na uređenju ove ulice su tokom 2022. godine završeni.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!