Započeto

Završen adresni registar

Opštine: Gračanica

Završen adresni registar.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Kako je 28.12.2020. godine navedeno na zvaničnoj stranici Vlade Tuzlanskog kantona, predstavnicima gradova i općina u Tuzlanskom kantonu uručeni su adresni registri. Radi se o realizaciji jedinstvenog projekta u Bosni i Hercegovini, koji za cilj ima označavanje naselja, ulica i trgova sa kućnim brojevima, kojeg je realiziralo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK.

“Ministarstvo prostornog uređenja je ove godine izdvojilo 220.000,00 KM kako bi se sistemski pristupilo rješavanju ovog problema”, izjavio je tom prilikom ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Elvir Rožnjaković, podsjećajući da je u Tuzlanskom kantonu u proteklih 30 godina izostajalo sistemsko označavanje ulica i objekata.

“Ovo je veoma značajan projekat za sve naše građane, za komunalna preduzeća, zdravstvene ustanove, poštanske službe i druge službe kojima je obaveza da dođu nekome na tačnu adresu”, kazao je ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković dodajući da u narednom periodu slijedi pregled svih ovih podataka, te izrada pločica za označavanje objekata.

Adresni registar je predat Gradu Gračanica, te je u toku 2021. godine izvršen pregled podataka, a u 2022. godini trebala bi se izvršiti nabavka tabli za MZ Gračanica gdje je donesena odluka o nazivima ulica.

U Programu rada Gradskog vijeća Grada Gračanice predviđeno je usaglašavanje Odluke o nazivima ulica kako bi se moglo pristupiti označavanju, a u Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu osigurana su sredstva – Izdaci za nabavku tabli potrebnih za označavanje ulica, trgova i objekata brojevima u okviru adresnog registra za Mz Gračanica na budžetskoj stavci br. 613727 u iznosu od 30.000,00 KM.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!