U progresu

Zaustavljanje odlaska mladih i osiguravanje povratka onih koji su otišli

Partije: SP RS | Oblasti: Socijalna politika

Na info štandu u Prijedoru Igor Kneginjić, kandidat Socijalističke partije za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan poručio je: “Suština našeg djelovanja je da vratimo život i da mladi ljudi ostanu ovdje, te da vratimo one koji su otišli vani.”

Izvor: Facebook/ SP

U januaru 2023. godine Vlada Republike Srpske usvojila je Omladinsku politiku Republike Srpske od 2023. do 2027. godine, dok je Akcioni plan sprovođenja ove politike usvojen na 42. Sjednici Vlade RS održane 26.10.2023. godine. 

U Omladinskoj politici RS definisana su četiri strateška cilja od kojih se prvi odnosi na unapređenje prilika i interesa mladih za bolji život (održiv ostanak i povratak) u RS. Za realizaciju Omladinske politike RS planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 266,4 miliona KM, dok finansijska sredstva za realizaciju Akcionog plana za period od 2023. do 2025. godine iznose oko 156 miliona KM.

Vlada je tokom 2023. godine provodila aktivnosti na pokretanju biznisa, pa je tako davala podsticaje početnicima u biznisu za mlade ljude u iznosu do 50.000 KM. Također, podrška je pružena i svršenim tehnolozima, poljoprivrednim inžinjerima i agronomima sa po 40.000 KM za pokretanje biznisa onim koji imaju imanje, dok oni koji nemaju svoju zemlju ona se davala u zakup. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!