Ispunjeno većim dijelom

Zaustaviti svaku daljnju prodaju objekata od kapitalne vrijednosti

Opštine: Bihać

Objekte u vlasništvu Grada staviti u funkciju povećanja prihoda Grada davanjem na korištenje poduzetničkoj zajednici koja realizira razvojne projekte u oblasti privrede, kulture, sporta.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

U prve tri godine mandata nije nije bilo prodaja objekata od kapitalne vrijednosti. Prema materijalima Gradskog Vijeća Bihać, vršene su prodaje isključivo parcela u svrhu gradnje poslovnih objekata.

Prema informacijama koje smo dobili iz Kabineta gradonačelnika Bihaća, od 2017. godine do zaključenja ovog predizbornog obećanja nije prodan ni jedan objekat u vlasništvu Grada Bihaća. Objekti u vlasništvu grada su dati na upotrbu ili u zakup: Uniji studenata Univerziteta u Bihaću, Udruženju poslodavaca, KRAK – krativni HUB za oblast kulture i umjenosti, StartUp studio i poduzetnički inkubator.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!